Всё об автозвуке

Вернуться   Всё об автозвуке > Новичкам > Бюджетный автозвук и песочница.
Регистрация Новые сообщения Правила форума Справка Сообщество Календарь Поиск

Важная информация

Бюджетный автозвук и песочница. Раздел для новичков и тех, кто хочет пострроить простенькую аудиосистему с минимальными затратами.

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 15.10.2010, 23:45   #1
Володимир
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 94
Поблагодарили 84 раз(а) в 65 сообщениях
Отправить сообщение для Володимир с помощью ICQ Отправить сообщение для Володимир с помощью Skype™

я думаю що однозначного рецепту нема по підготовці дверей. В ьзагалньму Рост кілька постів вище написав ЩО потрібно зробити, цитую:"Потрібно усунути усі призвуки дверей і дверних механізмів (наскільки це можливо), максимально унерухомити великі плоскі поверхні, зміцнити місця встановлення мідбасів, забезпечити прийнятні кути довороту динаміків і т.д. Все це робиться для того, щоб коли буде звучати динамік, самі двері мовчали. Також здійснюється фазове зведення правого і лівого динаміків між собою. Якщо цього не буде досягнуто, звукова картина вийде розмитою, порушиться фокусування звукових образів." А от вже кожний має придумати ЯК цьго добитись, бо двері різні і т д...
Володимир вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 16.10.2010, 10:54   #2
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ

Так, Володя правильно написав.
Проведу аналогію. От, є у вас динамік, який створений для роботи в фазоінверторному оформленні (ФІ). Як побудувати для нього це оформлення? Правильно, попередньо прикидається об'єм, параметри порта, а потім, контролюючи значення піків імпендансу, ці параметри підганяються до задуманих. А тут в когось теж завалялись такі самі динаміки, і задає він запитання, як їх заставити грати. І каже Рост, що, мовляв, їх в ФІ потрібно. І просить власник динаміків - скажи точно, який об'єм ящика потрібен, яка площа і довжина порта? А я візьми і скажи, такі, як у мене вийшли. Моделі динаміків-то однакові.
І зробить людина такий ящик. А воно гуде і горбить. І хто буде винним? Рост, він порадив! Бо зле виходить за його порадою. А те, що динаміки різні, хоч вони і однієї моделі, і Рост про це попереджував, уже якось до уваги не береться. А достатньо, щоб параметри динаміка відрізнялися всього на декілька відсотків. І тут би взяти комп'ютер з потрібним програмним забезпеченням, чи хоча би простий генератор і вольтметр, та підправити порт, але ж оформлення не робилось, виходячи з розуміння його суті, а робилось за порадою.
Тому я не даю таких рецептів. Підготувати двері складніше, ніж виготовити описане мною акустичне оформлення, там більше різних нюансів. Тому я кажу, чого потрібно добитись, а ви вже думайте як, маючи перед своїми очима конкретні двері.

Ще один момент. Для вас це хобі, чи ви просто хочете зекономити гроші, зробивши самотужки, замість щоб віддати машину в руки фахівцю? Якщо хобі, то воно ж має доставляти радість відкриттів! Радість пошуку! Радість від усвідомлення, що ви розібралися, зрозуміли суть, як це працює! Питати за конкретним рецептом не вписується в цю схему.
А якщо вами рухає просто бажання зекономити, то досвід показує, що економії не вийде, бо доведеться декілька раз переробляти, поки щось путнє вийде. А ще часу потратиться купа. Значно правильніше в такому випадку своїм ремеслом заробити гроші, які заплатити хорошому фахівцю.
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 16.10.2010, 17:20   #3
BMWMB

Вы сказали Спасибо: 16
Поблагодарили 6 раз(а) в 2 сообщениях
Отправить сообщение для BMWMB с помощью ICQ

Согласен!
Думаю что у меня скорее хобби, поэтому буду разбираться глубже и не буду просить советовать то, чего нельзя посоветовать.
Спасибо!
BMWMB вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Ответ