Всё об автозвуке

Вернуться   Всё об автозвуке > Соревнования > Общее обсуждение соревнований. > IASCA
Регистрация Новые сообщения Правила форума Справка Сообщество Календарь Поиск

Важная информация

IASCA Все о соревнованиях по версии IASCA

Опции темы Опции просмотра
Старый 25.04.2008, 20:10   #11
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ

Цитата:
Сообщение от Маша Синичкина
Ростик, пожалуйста, разреши наш спор. Скажи, если ты возьмешся ставить усилитель просто, и ставить усилитель по требованиям IASCA Rookie, во сколько раз будет отличаться цена?

Джеди, предлагаю подождать ответа Роста.
Іра, я скоріше виняток, який підтверджує правило
Я не займаюся масовими інсталами, у мене не буває потоку. Одну машину я можу робити два тижні, місяць. В Річарда Баха є серед ранніх творів цікаве оповідання про льотну школу. Хороші слова звідти: "Доскналість вимагає двох речей - грошей і часу". Свята правда.
Але я проходив різні етапи в роботі, тому можу сказати так - в бізнесі є така річ, як виживання, а воно залежить від прибутковості. А мінімум 90% людей цікавить перш за все низька ціна. Джедай - яскравий приклад (Андрію, привіт ). Вони можуть годинами говорити про те, як вони люблять якість і т.д, але зрештою поїдуть робити машину туди, де за це захочуть менше грошей. При цьому клієнт буде підсвідомо, як мінімум, розуміти, що так не буває, але амфібіотропна асфікція (по нашому - жаба) зробить своє чорне діло. А ще буде нагода після всього поскаржитись на життя і на те, які всі довкола халтурщики. Це, ніби, возвишує себе у власних очах Ех, у мені помер великий психолог
От. Тому те, що пише Андрій про різницю у встаноленні компонентів - це життєвий приклад. Я не беруся виготовляти аудіо систему, якщо доведеться робити це технологічно неправильно. І четверо з п`яти потенційних клієнтів (а може й більше) їдуть в іншу студію. Тому що 90% людей не цікавить якість... (див попередній абзац).
Але я поки що не здаюся
Виною тут низька технічна культура і свідомість споживача, яку з неймовірною впертістю, і успішно, прививають нашій нації маркетологи. Тобто, вони усім націям це прививають.
І рівень технічних знань теж шкутильгає. Люди просто не розуміють, чому просто прикручені на своє місце динаміки будуть звучати значно гірше, ніж вони ж, тільки встановлені технологічно правильно. Тим більше, що їх знайомий "спеціаліст" говорив зворотнє.
А ще купа неграмотних установщиків. І знаєш, що цікаво? Коли, наприклад, виставити рахунок за день роботи по встановленню якоїсь-там апаратури 100 уо, тебе назвуть більшість людей хапугою, бо як, ти хочеш заробляти 100 уо в день! нечувано! А тих, хто робить аби-як, хапугами не називають. Чому? Бо вони беруть за роботу 30-40 уо. Молодці! Але за день встигають обслужитине одного, а трьох-чотирьох клієнтів, і заробіток у них часто не лише не менший, ніж у мене, але (парадокс!) більший! І виходить, що навіщо щось робити добре, якщо роблячи зле і тратячи стільки ж часу, можна заробляти не тільки не менше, але й більше! Ось така невесела бізнес-математика. А якщо потім щось не так, завжди можна сказати фразу дня: "А що ви хотіли за такі гроші? Треба було платити більше, я б і зробив краще!"

Так що я двома руками за IASCA хоча б за те, що вони заставляють виконати монтаж за елементарними правилами технічної культури. І буду хаяти спл-клуб, поки він не виправиться (тобто, підозрюю, ще дуже довго) за мотки дротів по салону, працюючі просто лежачи на підлозі багажника підсилювачі, голу фанеру, щілини між фальш-панелями і т.д. Коли люди приходять на змагання, дивляться на весь цей бедлам, то одні просто відвертаються від автозвуку, бо бачать наглядно, що це халтура, а інші починають думати, що так і треба і не вимагають від установщиків дотримання правил установки.

Я не ідеалізую яску, там є купа підводних каменів, протекторизму і тому подібної гидоти. Але якщо просто порівнювати підходи, то в яска він на дві голови вищий за усіх інших федерацій і клубів, присутніх на наших теренах. І по суддівстві інсталу, і по суддівстві СКу.
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх