Ігоре, а чому так офіційно?

Я ж спеціально не вдавався в подробиці, щоб освітити проблему, а не виясняти, хто що і як особисто вважає. Тому що мова йде про суддівство. І для нормальної підготовки машини потрібно таки знати, як її готувати. Не налаштувати систему під один-два відомих наперед диски, як тут пропонують, а знати, за якими критеріями її будуть оцінювати. Незалежно від особистості судді. Тому що сьогодні ти (давай на ти, ок?) судиш рок, завтра буду судити я, а у нас уявлення про цей жанр різні - заплутаємо ми учасників.
Я про що говорю - потрібні розроблені принципи суддівства. Тобто, чіткий детальний опис критеріїв оцінки, що саме і як оцінюється. Є поділено на жанри - значить описати, за що в якому жанрі які оцінки нараховуються. Припустимо: симфонічна музика - оцінюється по створенню ілюзії присутності на концерті в залі філармонії, джазова - по створенню ілюзії присутності в якомусь джаз-кабачку, рок - присутність на рок-концерті, ну і так далі. Це потрібно для того, щоб і учасники точно знали, що їх чекає, і судді, незалежно від персоналій, оцінювали одинаково. А то почнуться налаштування систем не лише під диск, під жанр, так ще й під конкретного суддю, я з цим вже на яска-емма зустрічався.
2 Директор Луны
Борис, суддівський диск охопити все не може. Я чув купу систем, які добре грали суддівський диск, але коли ставились інші композиції, ці системи лажались по повній програмі. А формат цього змагання, наскільки я розумію - це виявлення найкращих систем, створених для реального життя. Я слухаю симфонічну музику, духові оркестри, джаз, блюз, рок-н-рол, легкий рок буває, деколи диско, вокальні акапельні композиції. Це ж дурдом - перед кожним диском переналаштовувати систему, правда?
Тому знати наперед композиції, на яких буде відбуватись оцінка - вже не вписується в формат. Тому що коли ми готуємо систему не на змагання, а для повсякденного життя, ми її і готуємо багатожанровою. А от знати критерії оцінки - це правильно, вони повинні бути чітко озвучені. І про це я і говорю.