Сергію, це вже не меломанія, це аудіофільство. Це гірше
Так кардинально питання не стоїть. Жоден пристойний апарат, навіть при наявності буферної пам`яті, не спотворить звук настільки, щоб ми почали плутати інструменти. Інша справа, що це змінить звучання, але на скільки і як? В кращу, чи гіршу сторони? В мене є деякі спостереження на цю тему, але я не можу гарантувати їх вірності, оскільки оцінювалось все в комплексі, а не окремо цей елемент.
До речі, я таки не знаю, наскільки помилки квантування серйозні, вірніше, який процент браку...
Чекай. Передискретизацією займається оверсемплер, а цифровий фільтр робить те, що надежить фільтру - фільтрує. Бореться з поміхами за межами звукового діапазону. Хоча чим вони викликані - чи не роботою оверсемплера?

І ти правий, що від реалізації алгоритму сильно залежить. Наприклад D10 мені конкретно ріже вуха чомусь.
А ще існують звукові процесори, наприклад альфа-процесор, чи Легато Лінк, останній, правда, сварять. Але оскільки П9 без Легато я не чув, а альфа взагалі мені в руки не попадалася, то судити про їх вплив не можу. А теоритизувати не хочу

Скажу лише, що з Легато Лінк бубен з клавесином я не плутав, все рівно, "породисто", хоча якось стримано. Власне, не нейстрально, а стримано. Проте вплив це даної приблуди, чи чого іншого - сказати не берусь.
Я теж так думав, поки не почув Наківську реалізацію. Це вже щось. Тобто, це вже можна тепіти, а часто навіть насолоджуватись

Хоча притаманна 1-бітному звучанню мильність вуха трохи мозолить.
Це ото аудіофільство

Страшна хвороба - лікується одяганням в сорочку з довгими рукавами

На даний момент мені цілком вистарчає PCM 1702, чи 1704. До речі, здвоєні PCM 1700 в Наківському DAC-100, але я не знаю, яка точно там реалізація. Омелян десь накопав сотку з мертвим приводом, але живим усім решта. Треба буде його потормошити, щоб скоріше запхав у неї руки.
Якщо його задачі буде вирішувати цифровий фільтр - тоді в топку...
ДСП за аналоговим фільтром...
+1. Як раз планую перенесення форнтального підсилювача кудись в нетрі торпедо. Шкода таку красу ховати, але може щось придумаю...
Ну, тут задача "проста" - не зіпсувати те, що досягнуто раніше і забезпечити гідні АЧХ, ФЧХ і інші Х системи.