Я тут подумав, що все ж обговорення ОС в контексті використання їх в CarPC має пряме відношення до теми, тому попросимо злого але справедливого адміна помилувати наші голови.
Взагалі-то ця фірмова технологія юнікса "настоїв і забув" має той суттєвий недолік, що реально забуваєш, як настроювати, як жартують на Баші.
А якщо серйозно, то є ціла окрема гілка просунутих користувачів, які використовують лінукси в автокомпах. З одного боку - можна зробити кращу реалізацію виводу звуку, пряму і точно без всякого втручання.
З другого - все ж не так зручно, як у вінді.
Я згоден, що вінда незручна тим, що "пробує думати за користувача", але це, коли намагаєшся заставити її зробити щось серйозне. Якщо ж потрібно від неї типові рішення, уже розроблені і обкатані, то працювати зручніше, ніж в лінуксі. Все ж юнікси прийшли на десктоп з серверів і спеціалізованих комп'ютерів, а вінда робилася для десктопа ізначально. Тому і виходить, настроювати легше юнікс, працювати зручніше з віндою.
Зрештою, тут кожен вибере собі те, що йому більше до душі і розводити суперечки "вінда vs лінукс" можна тільки в контексті реалізації конкретної задачі. Я так думаю.