Так, давайте не нагнітати паніку, друзі.
Тут як раз один чоловік навів статистичні дані:
За статистичними даними, від пневмонії в США вмирають 62 тисячі людей щорічно. Екстраполюючи, встановлюємо, що за тиждень у двохмільйонній популяції американців від пневмонії вмирає восьмеро людей. Це без епідемій і за умов розвинутої системи охорони здоров"я.
Епідемія грипу - якого ускладненням є пневмонія - збільшує частоту захворювання щонайменше вп"ятеро (адже пік захворюваності припадає на 2 місяці). Отримуємо сорок смертей на тиждень. Множимо на два, зважаючи на слабку українську медицину. 80 смертей. Це той самий порядок цифр, який ми спостерігаємо в новинах про тернопільську область.
Тобто, спостерігається типова ситуація під час щорічних піків захворювань. Тільки зараз хтось вирішив зрубати на цьому більше капусти.
Розглянемо наступний факт - з аптек вимели весь товар, який має хоч якесь відношення до ГРЗ чи грипу. За пару днів аптеки виконали місячний план як мінімум. Зрозуміло, що це таки комусь вигідно. І при тому, що лікарі відверто заявляють, що не знають точно, як боротися з вірусом, навіть не знають ще, який це конкретно вірус.
До слова скажу, що наша мала минулого року підхопила пневмонію (вона зараз живе в Штатах). Її госпіталізували, провели ряд аналізів на визначення типу вірусу (це основне при лікуванні пневмонії, тому що конкретні ліки діють тільки на конкретний тип вірусу, і не діють на усі інші), пролікували її і вже через тиждень вони була цілком на ногах, хоча ще відчувалась слабкість і інші наслідки важкої інфекції.
Я вивчав тоді це питання, і дійсно, порядка 3-5% тих, хто хворіють на пневмонію в штатах помирають. Не зважаючи на рівень лікування.
Нашій медицині до штатівської як до місяця, тому смертність має бути вищою і то значно. Просто ніхто не оприлюднював досі ці цифри. Ну так, щоб на широкий загал.
Я не фахівець, не хочу стверджувати, що немає ніякої небезпеки, але поки що не бачу чогось нетипового, через що варто нагнітати паніку. А от те, що паніка не покращує стан здоров'я - про це можу заявити відповідально
Так що давайте виймемо з бару імуностимулятори (як раз відкоркував пляшечку Алдазької Долини), і вип'ємо за наше здоров'я