Показать сообщение отдельно
Старый 02.03.2013, 10:51   #10
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ
По умолчанию Re: ФИЛИН DAC-4. ЦАП с задержками

Я тут наскоками зараз писати хіба можу. Часу не дуже.
Чергова порція.

Виходячи з аналізу тенденцій ринку..
Виробники автомобілів конкретно рубанули серпом по бюджетному і в деякій мірі середньобюджетному відростку галузі автомобільного аудіо. В першу чергу це стосується головних пристроїв.
Сучасні автомобілі в основній своїй масі оснащені штатними "головами", вмонтованими в торпедо, заміна яких на інші, навіть з використанням заводських перехідних рамок, в більшості своїй виглядає колгоспним тюнінгом. А ідеальна інтеграція чогось інородного потребує уже чималих фінансових вливань і теж не завжди реалізується в силу нестиковки дизайну.
Тому в повний зріст стоїть питання управління усіма додатковими пристроями, які встановлюються в автомобіль.
Звичайно, перший варіант - це щось типу альпайнівського рукса.
Який має мінус в тому, що його кудись треба встановлювати, тобто все та ж інтеграція.
Варіанти "в бардачок" і йому подібні я не розглядаю, тому що це "колгосп". В бардачок можна ставити ченджер, але ніяк не головний пристрій.
Пульт. Можна розглядати, як крайній вихід з положення, тому що треба бачити, що робиш. Та й пульти схильні губитися.
Сучасні віяння дали поштовх до розвитку нового сегменту - пристроїв типу XCarLink. За винятком зовсім бюджетних авто, більшість головних пристроїв мають вихід на ченджер. І КарЛінк, під'єднаний до "голови" бачиться останньою як ченджер і повністю керується нею.
Тут питання лише в тому, наскільки проблематично реалізовувати таке управління.
Також прийшла мені, поки пишу, в голову ідея про реалізацію управління зі смартфонів. Основних їх типів не багато - андроїд, айфон, вінмобайл... На смартфон ставиться софтинка, яка через блютуз, наприклад, керує системою.
Такий варіант гірший, ніж щось, залізно вмонтоване в машину, але відповідає, так би мовити, віянням часу, тому одразу може не варто відкидати.

Далі. У нас є ЦАП, з с/пдіф. І цифра по цьому інтерфейсу на нього звідкись має прийти, з якогось транспорту. Скоріш за все це буде додатковий транспорт, бо де в автомобілі ще взяти цифру? Тобто керувати потрібно і ним, і гучністю ЦАПа.
Або робити наступним чином. Є панелька управління/транспорт USB, яка керує ЦАПом в тому числі, а нею теж, опціонально, можна керувати визначеним способом. Маю на увазі, керувати основними функціями - гучність, треки... От тоді панельку можна і в бардачок.

Бо якщо не продумати якісну реалізацію способу управління, пристрій буде неконкурентноздатним. Так, він буде користуватись попитом серед автозвукофілів, які готові жертвувати зручністю заради якості звуку, але скільки їх - один на тисячу?

Добавлено через 4 минуты
Борис К, комерційна привабливість визначається також і ціною...

Последний раз редактировалось Рост ®; 02.03.2013 в 10:56. Причина: Добавлено сообщение
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх