Показать сообщение отдельно
Старый 11.11.2012, 22:38   #45
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ
По умолчанию Re: будет ли польза от гелевого аккумулятора?

Цитата:
Сообщение от nasa Посмотреть сообщение
Я согласен. Но хочется чтобы зарядка шла повеселее.
Хочется 14В
Тут є палка в двох кінцях.
На старих машинах таблетка так і видавала, 14...14,2В. Це добре для міста, але погано для тривалих поїздок по трасі. Тому що перезаряд вбиває кислотний акумулятор скоріше недозаряду.
Теперішні таблетки (я просто знаю, бо сам мав не так давно генераторну епопею, спочатку з переробкою штатного (55А) на більший струм (80А), а потім поставив заводський 90А і забув про проблему). Так от, теперішні таблетки видають 13,8В. Акумулятор менше заряджається, зате довше служить і не перезаряджається при тривалих поїздках.
В нових іномарках уже давно зарядом відає комп'ютер, і він, як правило, виставляє одразу після заведення напругу порядка 14,5В, щоб компенсувати втрати на обертання стартера, а потім поступово її знижує до 13,5В. Саме тому на таких автомобілях акумулятори служать довше. Зате страждаємо ми, автозвуколюби - в тривалих подорожах ми все рівно не даємо АКБ перезарядитись, слухаючи музику в дорозі, а в місті отримуємо недозаряд Тому наше спасіння - АКБ більшої ємності. Наполовину заряджена 50-ка буде мати 25А/год, а 75-ка все-таки 37.

Добавлено через 2 минуты
Цитата:
Сообщение от nik_on_off Посмотреть сообщение
Ставь ... 3-х уровневый регулятор напряжения.
Угу, http://www.12v.ru/site.xp/050054050124053048051124.html
Може, як дійдуть руки до цяцьок, собі і поставлю.

Последний раз редактировалось Рост ®; 11.11.2012 в 22:40. Причина: Добавлено сообщение
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх