Показать сообщение отдельно
Старый 01.05.2012, 23:08   #2
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ
По умолчанию Re: ... тогда зачем? (АЗ-соревки).

1. Не треба читати. Треба самому слухати. Бо виходить як в анекдоті про Карузо, який фальшивить і картавить.
Писак у нас багато, за писанину в інтернеті якось не прийнято відповідати. Тому якщо хтось написав, що машина "не звучить", це зовсім не означає, що вона дійсно не звучить. Рівно, як і навпаки.

Мета, яку переслідують учасники змагань - перемога. Думаю, це очевидно. Отримати кубок, що означає, що ти виграв. Ти в цих змаганнях кращий за інших учасників. Ціна "чашки" тут зовсім ні при чому. Якщо порахувати вартість олімпійської медалі і порівняти з затратами на підготовку, ситуація буде така ж.
Тому основна нагорода - це факт перемоги.
А перемога здобувається в тому, що тут і зараз, в межах існуючих правил, ти виявився найкращим. І глибоке знання правил допомагає. Очевидно, люди ж змагаються за цими правилами.

2. Як уже написав Вадік, бізнес в цьому контексті "гальмує прогрес" в значно більшій мірі.
Але економіка у нас ринкова. Якщо бізнесмен не буде заробляти гроші, він і його сім'я помруть з голоду. Як можна в таких умовах видавати власні секрети? При тому, що ти потратив можливо роки на те, щоб це придумати, випробувати. Хто буде кормити сім'ю бізнесмена, поки він розказуватиме всім бажаючим, як зробити хорошу систему?
В змаганнях ще більше це відчувається. Тому що мета - перемога. Все номально, так і має бути. І це теж цікаво, придумати щось, що дозволить виграти у всіх інших.
І говорити, що це гальмує прогрес не зовсім коректно. Люди цим займаються, тратячи власні гроші, власний час. З якої радості вони в чомусь перед кимось зобов'язані?

3. Думка про вплив кубків на притік клієнтів перебільшена. Знаю людей, в яких кубків десятки, мало не сотні. Закрились, бо клієнтів немає.
Знаю людей без кубків, які нарозхват. Наприклад, Халін - це ж по пальцях таких фахівців перерахувати.

ПС. Ну а будь-який срач - це від незрілості. Багатолітні діти.
Рост ® вне форума   Вверх