Показать сообщение отдельно
Старый 09.04.2011, 14:01   #24
m.a.k.c.
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 61
Поблагодарили 44 раз(а) в 28 сообщениях
По умолчанию Re: Стереотипы свои и чужие

Цитата В мене теж є улюблений вираз - краще один хороший цв'ях, ніж десять мікросхем. Але не варто це робити життєвим принципом. Якщо потрібна складна схема в якомусь конкретному випадку, значить вона потрібна. А надійність залежить не від простоти, а від якості використаних комплектуючих і продуманості самої схеми.
Ну, а если качество и продуманность опустить, то мое утверждение справедливо

Цитата Зрозумілим є, що важкі в підсилювачі в першу чергу радіатори. Тому те, наскільки важки підсилювач залежить раз - від його потужності і ККД, два - від системи охолодження. Постав постійно працюючий вентилятор, і радіатори можна робити меншими. Ну і знову ж, підсилювач 100Вт буде важчий підсилювача 30Вт, але це ж не означає теж, що він кращий.
Тому вага - тільки вторинний признак.
Я имел в виду усилители одного класса, по количеству каналов, мощности и т.п.

Цитата Транспорт на якому-небудь флеш-накопичувачі, чи SSD буде дуже легким... і дуже хорошим. Час на місці не стоїть.
Классический транспорт - проигрыватель Audio CD дисков. Хотя я и сам таковым не пользуюсь

Ну це вже зовсім по-пацанячому сказано Що таке "басовитість"? Тиск? Найнижча відтворювана частота? До здорового магніта можна притулити важкенну подвижку і слабий мотор - що йому поможе магніт?

При желании и на корову седло можно можно пристегнуть. Только зачем? Покажите мне производителя, который к дину со слабым мотором огромный магнит прикручивает? Феррит же денег стоит наверно... мы спим экономика работает.

Цитата Графік АЧХ нічого не говорить про те, що грає динамік. Наприклад, типово лінійний графік АЧХ для ізодинаміки аж до фіг зна доки говорить про те, що гармонічні спотворення від резонансних сплесків, які знаходяться значно вище 20 кГц заповнюють діапазон нижче резонансу, власне створюючи цю лінійність.
По АЧХ можна визначити лише дві речі - в якому діапазоні можна застосувати динамік і як його фільтрувати. АЧХ - це не звук.
А там где-то фигурировало слово "звук". Речь именно об АЧХ и шла. Физику не обманешь.

Цитата Чим вище в гори, тим дальше видно
Прошу пояснення! Чому мої мідбаси з Mms=8,6 гр мають резонансну 56Гц, а... ну от перший знайшовся даташит на Хелікс 806-й, Mms=14,77, а резонансна в нього 58Гц?
Резонансную частоту дина не только масса подвижки обуславливает. Если взять два одинаковых дина и к диффузору одного из них приклеить грузик (если уж радикально, то вклеить новый диффузор более тяжелый), у какого резонансная ниже будет?

Ну де ж так можна абсолютизувати? Певна конкретна коаксиальна цілком може бути кращою, ніж якась конкретна компонентна.[/QUOTE]

А я и не абсолютизирую. Речь идет об АС одной ценовой категории.

Дело в том, что я на истину ни в коем случае не претендую . Стереотипы для того и существуют чтобы их разрушать
m.a.k.c. вне форума   Ответить с цитированием Вверх