![]() |
провода
Не можу поняти в правилах такої штуки, може погано розібрався, але...
В мене два усілітєля на одному запобіжник в 70А а на другому 4х35А ітого сума 210А :shocked: Тепер ЕММА каже що при довжині кабеля в 4м-переріз дроту становить 70 мм2 :shocked: Іаска глаголить, що при довжині 4.2м калібер дроту 2Га тоїсть 35мм2 Ну скажем якщо з іаскою ще можна змиритися то Емма перегинає палку, чи я десь помилився? Чи можливо поставити біля акумулятора запобіжник меншого номіналу ніж сумарний ток моїх підсилювачів? відомо ж, що насправді ток споживання в рази менщий ну хіба при пуску може бути скачок.. Дякую за відповіді :) |
ЕММА стандартно перегинає. Просто в дистрибюторів на складах завалявся кабель 70 кв. мм, треба ж його комусь тулити. А тут така нагода.
|
амперы считай не по предохранителям, а по номинальной мощности усилителей на 4Ом
|
и на сколько я знаю это рекомендованное сечение!
|
Цитата:
|
Цитата:
4.2.1. "Ассоциация EMMA рекомендует следующим образом подбирать кабель на основании передаваемой мощности. Участник самостоятельно принимает решение, должен ли он следовать этим рекомендациям. Оценка за сечение кабеля не выносится!" |
Совершенно точно :)
|
Re: провода
Цитата:
|
Цитата:
:help: Є ще питання. Оскільки внас нема кабелів 35мм і 50мм, я вирішив кинути 2х20мм2 тобто кожен усілок буде мати кабель 20мм2. Як я це уявляю, від клеми дріт( L=15cm) іде до дистрибютора від дистрибютора , через запобіжники, далі до кожного усілка 20мм2, перед усілком знов запобіжники. Питання? Яке січення має мати цей дріт який іде від клеми до дистрибютора? Якщо кожен усілок буде заземлятися в багажніку(там де вони і стоять), дротами по 20мм2 кожен, то чи не потрібно замінити дріт яким заземляться акамулятор на корпус авто, бо в нього січення 20 мм2, чи це пофіг? Буду вдячний за відповіді. |
Цитата:
Землю лучше сделать всем учатникам музыки одну, причем если их, участников много, а их много как я понял, то лучше через какой-нибудь дистрибьютор или медную шину. Со АКБ незнаю............если он штатный, и земля компонентов не от него..........то возможно и не обязательно что-то менять. Но я бы поменял, на всякий случай! ;) |
Задам ще одне питання.
На включення ремоут, всі використовують звичайне авто реле. Але побачивши скільки спорять про щилчки, а також побувавши в Києві на змаганнях, помітив в деяких учасників коробочки в яких є не релє, а звичайні транзистори. Тобто щилчків нема, от може хтось підкине схемку такого пристрою,бо відсутність радітехнічної освіти не дає змогу придумати сіє чудо техніки, а експерементувати і спалити голову шото не хочеться. :) |
в ЭММА за шелчки реле при включении баллы в разделе "шумы" не снимают.
в ИАСКА-Россия - тоже |
Цитата:
|
Цитата:
кстати внутри усилителя тоже есть реле, и тоже щелкает, как господа судьи из ИАСКА-Украина определят какое из них щелкает? |
Цитата:
|
Цитата:
|
softm
простите, уж лучше художественная прокладка проводки, чем сопли из проводов в дверях и кое-как вкинутые силовые провода под ковер. а замечательные методы прикручивания динамиков к обшивкам или крепление усилителей саморезами к задним спинкам сидений это как раз и теория и практика :) зы. для того чтобы голословно утверждать перегибает ли, например ЭММА, стоит для начала хотя бы почитать правила. в них нет ни слова про рекомендуемый или навязываемый диаметр силовой проводки., хото жилки с волос толщиной прокладывайте. |
ех ставлю релє на 200 А :D бачу схеми недождусь
Посидівши і перегорнувши літературу найшов схему, буде працювати а? |
Да, и с большим запасом. Максимальный ток коллектора у КТ837 - 7,5 А, у одного ремоута - порядка 200 мА. :)
|
Текущее время: 11:46. Часовой пояс GMT +2. |
Перевод: zCarot
autozvuk.org ©