Всё об автозвуке

Всё об автозвуке (http://autozvuk.org/forum2/index.php)
-   Белый шум (http://autozvuk.org/forum2/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Прозріння! Про сцену (http://autozvuk.org/forum2/showthread.php?t=331)

Рост ® 22.03.2008 20:45

Прозріння! Про сцену

Клеїв я сьогодні алькантару, стою, клей намазую, і тут усвідомлюю - а сцена-то є!

Коротше кажучи, мені відкрилася Велика Істина Автозвуку. Тепер мене можна сміливо зараховувати до Великих Гуру!
От, всі говорять про побудову сцени, є навіть два ворогуючі табори - одна частина людства будує сцену інсталяцією, інша процесорами. Я от що скажу - останні ближчі до Істини. Але все рівно Вона їм ще не відкрилася. Приверженцям останнього напрямку вона просто приснилася, але, прокинувшись, вони змогли згадати леше частину - динаміки не важливо, як стоять, сцену отримується потім. Але як потім - це вони упустили. Тому і придумали оті свої процесори.
А взагалі сцена не будується - це не правильно так говорити. Сцену можна отримати декількома способами.
Перший - склеїти. Для поклейки сцени найкраще підходить клей "Момент". Не даремно справжні Великі Гуру користуються саме ним, ігноруючи різні іноземні версії. Тільки "Момент" і його "родичі", типу 88-го і інших добре склеюють сцену. Наведу приклад з життя. От, наприклад, Саша Мілютін недавно слухав машину Віті Омеляна і після того каже, що сцени там нема. А я знаю тепер причину - він слухав не довго, менше десяти хвилин, а цього часу для поклейки сцени недостатньо. Раніше я все думав, чому Вітя завжди говорить, коли включає систему, що, мовляв, треба зачекати, поки підсилювачі прогріються, тоді і сцена появиться, і все решта. Тепер я знаю! Просто в Омеляна баночка з клеєм вмонтована в підсилювач! Ви бачили отвір в його кришці сабвуфера, стилізований під порт фазоінвертора? Ні, це не порт, це, можна сказати, сценоутворювач! Підсилювач розігрівається, випари клею через цей отвір потрапляють в салон - і через 20-30 хвилин прослуховування сцена готова!
Поглибити сцену можна з допомогою спеціального розчинника для клею "Момент". Не скажу вам його назву, бо продавець, перед тим, як її вимовити відрутив корок і нюхнув випари. А я ні. Тому запам`ятати не вдалося. Але тут треба бути дуже обережним, бо від цього препарату сцена може появитися назавжди. Може воно і не погано, але в судді вас тоді не візьмуть. Он, Маша може сказати, як в судді відбирають - саджають в машину без акустичної системи і питають, чи є сцена. Якщо претенденти відповідають, що нема - будь-ласка, милості просимо до суддів, а якщо кажуть, що є, тоді дозволяють тільки судити інсталяцію.

Другий, більш радикальний спосіб отримати сцену - відлити її. Для відливання сцени як правило використовують поліефірну смолу. Епоксидна смола відливає сцену значно гірше, тому, як можна бачити, в основному Гуру користуються саме поліефірною.

З огляду на вищесказане, в змаганнях завжди краще приймати участь на щойно виготовленій машині, тому що смола десь остаточно не застигла, клей свіжий - а це додаткові бали за хорошу сцену.

Ось такі думки посітили мою голову, коли я сьогодні клеїв алькантару...

Alexx 22.03.2008 20:56

Re: Прозріння! Про сцену

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Тільки "Момент" і його "родичі", типу 88-го і інших добре склеюють сцену.

Да! :god: :D

Рост, Вы клеели или курили? :D Все! теперь точно ждите во Львов! :D

kkk 22.03.2008 21:16

Да-да-да !!! Лично я был свидетелем - в Полтаве прошлого сезона видел, как Уксус судил БМВ Е30, в которой намедни разлили банку ацетона. На середине судейского диска он вышел и с сосвершенно неземным взглядом рассказывал, что не только слышал сцену, но также видел ее и даже трогал 4 барабана из семи !

Olddad 22.03.2008 21:17

Он Ленина видел....... :)

Andy76 22.03.2008 21:22

Цитата:

Сообщение от kkk
Да-да-да !!! Лично я был свидетелем - в Полтаве прошлого сезона видел, как Уксус судил БМВ Е30, в которой намедни разлили банку ацетона. На середине судейского диска он вышел и с сосвершенно неземным взглядом рассказывал, что не только слышал сцену, но также видел ее и даже трогал 4 барабана из семи !

88 пионер + 88 клей
творят чудеса

ЗЫ А про полтаву да... в полтаве еще и не такое бывает... вон мне на одном из этапов насудили полную расфазировку... при том, что все было подключено правильно и все КИЗы были совершенно четкими.

kkk 22.03.2008 21:25

Цитата:

Сообщение от olddad
Он Ленина видел....... :)

да он вообще кого только не видел...

http://tavria.org.ua/gallery/albums/...0470/uksus.jpg

Рост ® 22.03.2008 21:30

А ви думаєте чого Женя в багажнику постійно кальян возить? Бо сцена! :)

Пасечник 22.03.2008 22:21

Уксус тоже кольян возит. В прошлом году покурили шиши и пошли слушать, оказывается не все так плохо было :)

Рост ®
Так я не понял только, что лучше? Момент или 88-й :)

Andy76
В Полтаве там свой клей, спИцИфИческий:)

Кстати я Вам скажу что полиэфирка тоже должна сцену раскладывать :)))

antiradar 23.03.2008 10:06

И в закрытом помещении сцена должна проявляться четче и быстрее :)

Sergey12S 23.03.2008 12:50

Рост.... я тебя разочарую... это только край прозрения... лучик так сказать :yes:
На самом деле - сцена - она нифига не статична, она скорее на модель солнечной системы похожа... И только когда складываиццо "парад планет" - можно понять и ощутить всю ширину наших широт и глубину наших глубин. :god: :god: :god:
ЗЫ - я не пью (с)
ЗЗЫ- а так же не курю ничего кроме такбака и не учавствую в движении "за расширение сознания". Все вышеизложенное по баальшому сикрету рассказал мне один старый звукореж в, не поверите - таки в Полтаве :D :D :D

Рост ® 23.03.2008 14:02

Цитата:

Сообщение от Sergey12S
На самом деле - сцена - она нифига не статична, она скорее на модель солнечной системы похожа... И только когда складываиццо "парад планет" - можно понять и ощутить всю ширину наших широт и глубину наших глубин. :god: :god: :god:

Я знаю. Нічого, в школі мені подобалася хімія... Пишеш формулу якоїсь органічної сполуки на всю сторінку і одразу відчуваєш, як поглиблюється сцена :)

ericsson 23.03.2008 19:04

Рост, я не зрозумів, чі для тебе вже не існує бога Омеляна, чі ти нанюхався клєю не дочекавшись першого квітня :lol:

Рост ® 23.03.2008 22:16

А чому бога? Я поважаю Вітю за його вклад в автозвук, він то один з піонерів цієї галузі у нас в Україні. За те, що він не скотився до втюхування длс, бо длс - це круто (замість длс можна підставити будь-який інший бренд, які у нас "широко рекламуються"). За його вміння працювати. За те, що він просто хороший чоловік. А богів у мене серед людей нема :)

ПС. Я так розумію, зі сценою в тебе поки проблеми? Можу переслати баночку хорошого клею... :yes:

ППС. А вот з спл клей не допомагає. Маша, не секретнічай, поділись хорошими рецептами високого тиску! :god:

Uksus 24.03.2008 06:53

Цитата:

Сообщение от kkk

Было дело :) А еще помнится там был лимузин - так на заднем сидении сцена таки была - хорошая глубокая с четкой локализацией киз ... или то из меня ацетон медленно выходил :)

А вообще Рост прав - в авто сцены не будет ... в 90% случаев ...

И вообще я когда то давно - на заре увлечения автозвуком говорил - нельзя озвучить машину так же хорошо как комнату ... все равно будут компромисы ...

P.S. "Я первым увидел звук"
Надпись на могиле Теплера в Дрездене...

ericsson 24.03.2008 09:37

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Я поважаю Вітю за його вклад в автозвук, він то один з піонерів цієї галузі у нас в Україні. За те, що він не скотився до втюхування длс, бо длс - це круто (замість длс можна підставити будь-який інший бренд, які у нас "широко рекламуються"). За його вміння працювати. За те, що він просто хороший чоловік.
:god:

+1

Маша Синичкина 24.03.2008 13:55

Цитата:

Сообщение от Рост ®
ППС. А вот з спл клей не допомагає. Маша, не секретнічай, поділись хорошими рецептами високого тиску! :god:

Ну, Ростик, как можно спрашивать у меня рецепты высокого давления, когда тут же присутствует действующий Чемпион Европы по IDBL... За рецептами к Мише... ;)

А у меня так, есть кое-какие мысли, которые я собираюсь попробовать в этом сезоне...

Sergey12S 24.03.2008 18:49

Цитата:

Сообщение от Маша Синичкина
А у меня так, есть кое-какие мысли, которые я собираюсь попробовать в этом сезоне...

Бедный Алексей....... :D

kkk 24.03.2008 21:57

Черт. Ну когда уже запретят эксперименты на мужьях проводить.... :D

Рост ® 24.03.2008 22:27

Цитата:

Сообщение от Uksus
А вообще Рост прав - в авто сцены не будет ... в 90% случаев ...

Пааазвоольтєє! Не буває автомобіля, в якого погано зі сценою! Буває мало клею!

Цитата:

Сообщение от Uksus
P.S. "Я первым увидел звук"
Надпись на могиле Теплера в Дрездене...

А ми з Халіном недавно мріяли, як от було б добре, якби звук можна було бачити. Типу, як кінескоп в телевізорі зводити :)
Блін, чи то клей з боксу взагалі викинути? Ми ж тоді просто каву пили, вроді...

Halin 04.04.2008 08:11

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Пааазвоольтєє! Не буває автомобіля, в якого погано зі сценою! Буває мало клею!
А ми з Халіном недавно мріяли, як от було б добре, якби звук можна було бачити. Типу, як кінескоп в телевізорі зводити :)
Блін, чи то клей з боксу взагалі викинути? Ми ж тоді просто каву пили, вроді...

Да, вроде мы тогда только каву пили....
Но клей-то рядом стоял! :D
А мечтали мы - ведь звук и свет это волны, и вот например была-бы возможность видеть глазами эти звуковые волны (их силу, частоту, фазу). Вот тогда здорово-бы было все настраивать и сводить сцену...

Недавно во Львове увидел вот такие озвученные машинки. Все чин-чинарем - и дополнительные генераторы, и усилитель есть и динамики.... Правда там сцена слабенькая, можно сказать даже никакая, но ребята говорят, что если рядом ехать, то очень здорово получается (правда как они с клеем управляются - непонятно).:D
Прошу заметить, что там даже GPS навигатор установлен :shocked:

http://photofile.ru/photo/halin/2756...e/76407357.jpg

http://photofile.ru/photo/halin/2756...e/76407402.jpg

Текущее время: 00:44. Часовой пояс GMT +2.

Перевод: zCarot
autozvuk.org ©