![]() |
Сабвуфер на Morel Ultimo SC
Вложений: 2
Я з деякою недовірою відносився до експериментів морелівців з "нетрадиційними скушними" матеріалами дифузорів. Але даремно.
Взявся зробити сабвуфер на 2-омній головці morel ultimo cs 122, і з радістю зрозумів, що морель не пішла на поступки своїм принципам. Суббас вийшов дуже швидким, без жодних натяків на якесь бубніння чи гул, контрольований, глибокий, подібний на домашній. Дійсно хороша скушна головка. Оформлення - ФІ приблизно 50 літрів з налаштуванням порта на приблизно 33 Гц. Ящик робився під конкретний автомобіль, тому такої форми. Динаміки дійсно варті уваги. |
Re: Сабвуфер на Morel Ultimo SC
а можно поподробнее про фазик?
не могу понять из чего он выполнен.:notknow: |
И мне интересно!
|
А усередині що там - деревяні планочки на монтажну піну клав? - Думаю у себе таку задню стінку зробить...(чі ДСП)...
|
Цитата:
|
А этот динамик можно использовать в FreeAir оформлении?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Ні, ну якщо ви шукаєте фрі-ейрний динамік, то і потрібно ставити фрі-ейрний, навіщо для цього пристосовувати зроблений для фазоінвертора?
|
Интересно, Ultimo SC 10 как себя будет чувствовать в 18 литрах ЗЯ?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Но !!! Сделай коробочку побольше и уже """слушая ее у себя в машине""" - поджимай.... Только не пенопластом... Напили 10 см х 10 см х 10 см из МДФа ! Когда поймешь что это то что тебе нужно - сними дин и залей все в нутрях полиэфиркой... Ящег должен быть не фанерный - а МДФный !!! Должен быть с распорками !!!! И обязательно трапецеевидной формы....!!! С Ультимами на полшышечки лучше не играться .... нужен на 100% правильный короб ! Хороший вес - признак благородства !! У меня две 12 " Ультимы СВ... Играют в 28 литрах ! |
А зачем полиэфиркой?
|
Цитата:
Желательно полиэфирку перемешать со стружкой МДФ... а еще лучше с пылью из под фрезера с МДФ... Обычно можно выклянчить на распиле того же мдф ... и никаких синтепонов |
Цитата:
Поліефірка ж потрібна для вологостійких ящиків і отримання максимального об'єму в складній конфігурації. Всередині в ящику вона нінащо не здалася. Трапецієвидної, як і кубічної, кульоподібної, грушоподібної, циліндричної... якої хош форми. І Ультіми грають тільки в ФІ, а не в ЗЯ, незалежно від об'єму. В ЗЯ вони просто бліда тінь того, на що здатні. |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Під "переконувати" мається на увазі зробити сабвуфер, який видає весь потенціал, що в динамік виробник заклав, чи теоретизування на форумі?
А то я як раз і переробляв з ЗЯ на ФІ, в силу незадоволеності власника тим, як воно в ящику звучить. Пропоную теж спробувати. Не наполягаю, просто пропоную. Правда ФІ - це не трубу в ящик запхати, щоб послухати, як воно гудіти буде. Але якщо приділити вивченню ФІ достатньо уваги, воно воздасться. |
Цитата:
Цитата:
От я поражаюсь тебе, чесное слово ) Цитата:
Почитай на вегалабе и хайфеделити что такое короб - сендвич, стенки которого сделаны из двух разных по крепости материалов....И как эта конструкция влияет на конечный результат. Ты хочешь сказать что воткнул в ящик тот фазик что на фото и он именно в твоем салоне заиграл ? Я вот тебе честное слово скажу - мне иногда твои посты напоминают рекламу твоей деятельности. Я не желаю тебя обидеть и вовсе не хочу сказать что я быльше знаю чем ты - я не отрицаю что на оборот но вот эти твои фразы Цитата:
Цитата:
|
Взагалі то ми говоримо про конкретні типи акустичного оформлення. Від того, що корпус ЗЯ зробити хоч сендвічом, хоч з бетону, хоч з мармуру, він від цього не перестане бути ЗЯ. І динамік себе буде поводити в ньому в цілком конкретний спосіб.
Я розумію, що виробники динаміків ідіоти, роблячи фазоінверторні головки просто масово. І що виробники акустичних систем такі ж ідіоти, трахаючись, вибачайте на слові, зі складними оформленнями, от ні би всі динаміки в ЗЯ запихати, просто ж. Але роблять. І ФІ, і лабіринти, і ще купу всякого дивного. Ну не глупі люди? Ну і останнє. Не знаю, які мотиви мені хто приписує, але маю на увазі я завжди те, що пишу. А написав я наступне: потенціал Ультіми в значно повнішій мірі реалізується в оформленні ФІ, ніж в ЗЯ. І саме це я мав на увазі. А не, якимось дивом приписане мені, що це я, такий унікум, єдиний з Ультімою справився. При тому, що десятка, про яку тут запитували, ще в більшій мірі фазоінверторна, ніж дванадцятка. І про те, що ФІ - це не просто труба в ящику, теж написано тому, що на кожному кроці зустрічаються саме такі реалізації, ніби від фонаря люди запхали трубу в ящик, отримали гуділку і бубнілку, з чого зробили висновок, що ФІ фігня, ЗЯ рулить. |
Рост, я вообще не понимаю, при чём тут ваш пассаж. Вы спорите с тем, что морель 10 не предназначен для ЗЯ? Нет?
Или хотите сказать, что он лучше играет в ФИ? Что значит "лучше"? Ниже? Мои средства измерения (уши) не различают разницы между качеством баса в ФИ и ЗЯ на соответствующем материалу уровне громкости. Для моего универсала десятка в ЗЯ работает просто ОТЛИЧНО. Ещё добавить баса - означает у меня уменьшить гейн. Я слушаю бас на том уровне, в котором он записан на исходном материала, а не в том, как его по максимуму может сыграть морель в ФИ или ЗЯ (пофигу). По-моему, спор не стоит выеденного яйца (как говорит моя дочь). |
Цитата:
Ну как ни крути - это машина !!! И как ни странно - это фазик !!! Да и вообще не понимаю - на кой в SQ машине саб с фазоинвертором ?? На кой покупать саб за 5000,00 грн ( по теперешней цене ) для фазика ? Фазик по сути это инструмент для получения прибавления мощности)) Тоннель фазоинвертора служит для того, чтобы, задержав на строго определенное время звуковую волну, возникающую внутри ящика громкоговорителя, выпустить ее наружу в той же фазе, что и создаваемая «лицевой» стороной динамика. Они объединят свои децибелы и дадут по ушам (при правильном расчете) так, что мало не покажется. По сути дела это повышенный, по сравнению с закрытым ящиком, к.п.д. Я считаю есть плюс у фазика - можно играться им как эквалайзером !! )) Но для чего весь этот секас в СыКУ ??? Ультиме не "фазик" нужен - ей нужен AUDISON VRX 1.500 или 2.400 )))) |
Цитата:
Беремо ту ж десятку ультімо, заганяємо, як тут рекомендується, в 18 літрів, тобто об'єм майже втричі менший за Vas, і отримуємо сабвуфер з ... якою результуючою резонансною частотою? Герц 60? Ліньки рахувати. Частота зрізу вийде герц на 45-50, напевно. Ми все ще говоримо про сабвуфер? Чи про "жирний" мідбас? Так, скажете ви, є така штука, як передавальна хр-ка салону. Але просто для себе, візьміть будь-який диск з почастотною нарізкою, і послухайте, починаючи від 20 Гц, на якій частоті гучність сабвуфера вийде на максимальний рівень, тобто дійде до рівня гучності мідбасів. В ФІ ми спокійно отримуємо рівну поличку до резонансної частоти динаміка, в даному випадку порядка 30Гц, і частоту зрізу десь на 25. Більше того, ФІ є гнучким інструментом для отримання саме тієї форми АЧХ, яка потрібна для конкретного автомобіля. Тому що на одній головці можна отримати ціле сімейство АЧХ різної форми. І в результаті повноцінний сабвуфер, а не великий мідбас. Це щодо чесного відтворення того, що є в фонограмі по рівню. Є й інші моменти, наприклад, можна провести такий експеримент. Звичайно, в ідеалі треба зробити оптимальний ЗЯ і ФІ для конкретного випадку і порівняти, але можна і просто в добре зробленому ФІ закрити порт, після чого оцінити, як змінився характер звучання. Мені це в свій час дозволило добре вправити собі мізки. Тому що, якщо ви пошукаєте мої дописи так з п'ятирічної давності, чи ще більш ранні, там все теж було однозначно - тільки ЗЯ, бо ФІ - тупа бубнілка. Цитата:
29/0,35=82,8 В ЗЯ йому теж ніщо не завадить породжувати звукові хвилі. Тільки серйозно сумніваюсь на рахунок оптимальності для цієї головки 18 літрів. |
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Цитата:
Разве твой фазик сделает ровно от 20 Гц до 60 Гц со спадом в - 3 дцб ?? Если даже и сделает - то какой ценой ? И сколько сил и времени нужно потратить ) http://www.youtube.com/watch?v=goRyvCyikNw |
Цитата:
|
Цитата:
|
Может я где-то пропустил по теме, а какое ГВЗ у ФИ получилось, при частоте среза десь на 25?
|
Текущее время: 07:26. Часовой пояс GMT +2. |
Перевод: zCarot
autozvuk.org ©