![]() |
Покращення заводської музики...
Вложений: 1
Що ми маємо? Маємо наступне: заводська(субару) магнітола кенвуд, з ченджером на 6 дисків, заводські компоненти на неодімових магнітах.
Перечитав багато матеріалів про покращення музики в субару аутбек, з яких зрозумів, що для для покращення звуку до моїх вимог потрібно: по-перше правельно обезшумити двері, по-друге вивести лінійний сигнал для підсилювача, який буде працювати на заводські компоненти, по-третє встановити саб з номіналом 150-200Вт, від того ж таки підсилювача. Куплено підсилювач Helix Dark Blue 4 і виведена лінійка. В машині грає в основному попса, клубнічка. Прошу поради по вибору саба, саб буде встановлено в багажник в спеціально-виготовлений корпус з максимальним обємом 20-22літри, так щоб не забирати корисної площі... І ще одне, чи є сенс міняти заводські компоненти на компоненти від виробника в ціновому діапазоні 100-150у.е. |
Re: Покращення заводської музики...
с таким бюджетом стоит поменять все сразу:D
|
Цитата:
но заплатити 500у.е. з фронт, я поки морально не готовий..... а що на рахунок саба...? |
На форуме есть все ответы на твои вопросы. Тема сабов подымалась мульон раз. Читайте товарисчччч. Хватит ленится.
|
Цитата:
Попробуєм конкретніше спитати, що краще з запрпонованого мною: Focal Access 25 A1 DLS KW 10 Helix Dark Blue 10 Схиляюсь до хелікса і ніби в неті(базаавтозвуку) є такий . |
Цитата:
|
В свой объём можешь глянуть в сторону peerles xxl10
|
Цитата:
вообще ни один вариант не интересен! ИМХО. |
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Цитата:
|
Цитата:
тепер по темі: что? - 10"саб, в корпус 15-20л. за чем? - забрати низи з фронту, перекинути їх на саб, тим самим покращити бас в авто. за сколько? - думаю, 100-150у.е. за динамік - 200Вт. для чего нужно? - см. за чем?:D к чему нужно? - в перспективі можлива інсталяція фронту (200-250у.е.) при умові, що теперішній фронт з підсилювачем не буде радувати. |
Монакор sph 250 ещё тебе как раз, что в объём, что по деньгам как раз!
|
Хеликс П 10 http://decibel.com.ua/helix-10w-p-3222.html
Аудио Арт РВ 10 http://decibel.com.ua/revolt-rw10-p-3612.html Монакор СПШ 265 http://www.carpower.com.ua/index.php...product_id=195 Ссылки чтоб понять что за модель, а не с целью рекламы. |
Порадую ТС: линейки, снятые с ног выходной микросхемы зарезаны на 90гц, но реально можно вытащить сабовый канал при желании
+ уровень этих линеек такой, что без добавления предусилителя каши не сваришь;) |
Цитата:
Я поки не пробував, но люди виводили і ніби все грає...х.з.:maybe2: |
Тыловая акустика подрезана до 120 герц, фронтальная подрезана до 40 герц.
Если выпайка с тыловая акустики, забудь за саб! Купи себе саб Blaopunkt и ни вчем не отказывай, еще и на пиво останется. :yes3: И акустику Velositi VPA - 2 , по моему так пишется )) Тогда тем более будет за что мочить покупки )) |
Цитата:
|
Цитата:
|
Я могу сказать одно .. .
Субар переделал много. Выпайка линеек это полный мусор. (просто не трать деньги впустую) Если хочется саба купи усилок, способный подключаться по высокому уровню( с колонок) и выносным регулятором. Двери шумить однозначно - ДА А если хочешь нормального звука то про штатное ГУ надо забыть и установить в "Очечник" 1-дин ГУ и от него уже дальше плясать http://sound.dp.ua/published/publicd...C_4043_enl.JPG |
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
...мое мнение: саб на данном етапе Вам не к чему, я бы что то придумал с источником сигнала не зря его называют головным!, на барахолке в етом бюджете можно приобрести тот же 88 Пионер 12 Альп! ГУ -> фронт поканально на имеющемся усилителе (шумка, замена проводки) -> Саб с отдельним усилителем в ФИ корпусе. Добавлено через 4 минуты Цитата:
|
Цитата:
Я тут ще трохи посижу і до тебе поїду....:D мучити питаннями, просто трошки підготовлюся...:stop: |
НЕ МУЧАЙСЯ :fee:в основном АЧХ салона зашито в чип ГУ:yes3:,поэтому замена динамиков на новые дает худший звук чем те что стояли:negative:.
|
Цитата:
Народ я розумію, що краще купити новий ГУ, но його не буде. Будемо виходити з рідного ГУ... Я не першопроходець, до мене люди робили щось подібне і задоволені результатами... |
Если хочеш оставить родное ГУ то можеш посмотреть в сторону модулей востановления сигнала и АЧХ:mail1:.Разная цена и разное качество девайсов:maybe2:если интересует.
|
Посмотри сюда
http://autozvuk.org/forum2/showthread.php?t=15882 Может подойдет... Саб очень классный!!! |
Андрій, я коротко:
1)якщо люди до тебе вже таке робили, то чому не звернутись до них, тим більше що вони задоволені результатом? 2)що тебе не влаштовує в штатній музиці недешевої машини?басу мало? ну звиняйте... 3)я бачу два шляхи якими можна піти: поставити активний саб в багажник (типічний пацаномобіль для попси і клубнічки), акурат може вкладешся в 150 баксів, або будувати музику з заміною всієї акустики і ГУ зі всіма витікаючими з цього додатковими "прєлєстями" інсталу (шумка, провода, акустична підготовка, виготовлення декоративних елементів салону і тд) з бюджетом на кілька кілобаксів, як практика показує не менше 5. На мою думку третього не дано. Такщо вирішуй чи в Надію на третій поверх з тисячою гривень, чи звертатись до інсталяторів з сумою яку я навіть незнаю. Успіхів тобі... упс, коротко не получилось:) |
Цитата:
и внешний вид сток и играть будет(если сток важен) |
Ось тут є приклад - http://autozvuk.org/forum2/showthread.php?p=164669
цікаво, як там далі діло пішло... Добавлено через 9 минут Цитата:
150 баксів я планував потратити на динамік саба, в цю цифру не входить ні робота, ні матеріали на корпус і інсталяцію. підсилювач я вже маю... я приблизно прикинув бюджет музики - нарахував в районі 700-800у.е. В глубені душі я розумію, що для багатьох тут, це ціна одного підсилювача..., но в мене трохи інші життєві пріоритети... |
|
Цитата:
А на утро с о свежей головой ты бы уже искал на форуме компоненты для нормальной системы и думал где взять деньги на все это добро. |
Цитата:
Человек советов просит, а не помощи в покупке... И судя по постам, 8" не интересует... |
Цитата:
|
Цитата:
Уровень линеек, ну как сказать... усь на фронт 2х70Вт гейн 1/3 А вот звук таки да, фигня. Может кто дорабатывал их? Вобщем в стоке фигня |
Копать схемотехнику аппарата нужно просто глубже...
Опять же Аутбек какого года? Было две версии головных,одинаковых с виду.Только в одной версии не только зарезка снизу ,но и сверху зачем то на тыловых каналах и на передних тоже в районе 12кГц...Звук-страшный... Вторая версия всего лишь режет снизу. При грамотном подходе все элементарно делается и аппарат легко приводится к типу звучания по разрешайке более высокой,нежели большинство ширпотреба,продающегося в магазине. "Клубничка"=клубная музыка=электронные ритмовые вещи. Думаете там так понадобится человеку фазовое сведение полос? Отнюдь...Пока этого не требуется. Акустика-более менее приличная двухкомпонентка с хорошими твиттерами.Точнее-хорошие твиттера+приличный мидбас без перплаты за заводские кроссы.Резать поканально усилителем, благо он это спокойно делает. Мидбасы 100-150 у.е. Твиттера 90-130 у.е. Где то так. На саб-однозначно еще один усилитель! В сабе главный показатель не "мощность" которую нам пытается преподнести производитель!!!А то,как он играет!!! Клубная музыка=глубокий бас...Никакой рельефности там не требуется,потому исключительно фазоинверторное исполнение. 10" в ФИ,хватит за глаза. А вот теперь говорим еще и о том,что бы подаваемый бас был глубоким.что бы он не столько ухом,сколько задницей воспринимался... И вот здесь смотрим на динамики,которые сами в состоянии отыграть достаточно глубоко...И это уж никак не Монакор серии sph...Не путайте интеллигентную быструю подачу с ниггерской глубоко-давящей... Да это зачастую тяжелая подвижка,да и бог с ней.Усь с приличным потенциалом/опять же-не только мощностным,но и дампинг-актор не забываем/ и вперед... "Клуб" прекрасно отрабатывается тем же МТХ 6Т10-22 .Саб,конечно потребует объема порядка 35л,но...Сделанный широким и плоским вглубину относительно спинки заднего сидения,места он в багажнике полезного практически не занимает,всего лишь сглаживая угол скоса заднего сидения относительно днища багажника. |
Цитата:
:+1: Туда и 2 дина влазит, а если взять 407 Алпайн, то вообще в идиале станет. Для начала я бы разобрался с ГУ а потом уже все остальное. |
Цитата:
ЗЫ А по хорошему поедь к Росту и отдай машину в работу |
За спинку ставити саб не дуже хочеться, так як, часто приходиться складати спинку. В мене вже колись був такий варіант (макаудіо-бочка) і на ВАЗ 2109, і в вектрі і в пасаті, постійно витягувати а потім засовувати:no: четвертий раз на ті самі граблі не охота ставати:stop:
Хотілось би такий варіант... Про паканальне підсилення треба подумати, чи воно мені зараз треба? І нарахунок віддати комусь в роботу машину.... Я впринципі, теж прихильник такої позиції, що кожен повинен займатися своїм ділом і скупий платить два рази, а то і три.... Но тут інакше, хочеться самому, благо, що є кому підказати і в кого підглянути. |
Цитата:
|
Віддав сьогодні ГУ на дороботку, зроблять AUX Line In - це на випадок, якщо, вже зовсім погано буде...
Переспавши сьогодні з усіма думками... прийшов до наступного висновку, що ні...на, поки не ясно, шо робити і як:D. Ідея з поканалкою ніби непогана, гроші які з економляться на фільтрах, можна доложити до моноблоку. Хлопці підказуйте, будь-ласка, по конкретних моделях - фронт, саб10, моноблок. До цього форуму я знав таких виробників, як магнат, оріс, макаудіо, алпайн, блаупункт, піонер - їх я вважав хорошими виробниками. Тут я так зрозумів, це взагалі не розглядають для побудови автозвуку. Кидайте ваші варіанти...., а я буду помаленько то все осилювати... |
Цитата:
фотка |
Цитата:
|
Цитата:
P.S. Хотя, я уже понял... Предлагалось 2DIN вместо очечника... |
Цитата:
http://sound.dp.ua/sub1.jpg А кстати это же рестайл в ней блок климата отдельный. Выбросить штатное гу и лобзиком вырезать дырку под 2 дин, остальное зашпаклевать, главное не забыть оставить дырочку под аварийку:) |
Цитата:
не комильфо.... Нужно выбрасывать штатный Kenwood в мусорку, а на освободившееся место ставить то, что согреет глаз и душу. Без этих предварительных садо-мазо-развлечений с линейниками, хвостами, входами/выходами - это всё трата впустую денег, сил и времени. Польза от них одна - приобретается бесценный опыт "как не нужно делать". |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
берите господа пример с Володи: машина таврия, а сколько вложено сил и средств...... а за 150 бакс - лучше в кабак сходить с друзьями;)
|
Хлопці ви мене не так зрозуміли.... я важко працюю і заробляю достатньо, 150 на кабак завжди є в кишені:beer:
Нарахунок пріоритетів, треба змиритися з тим, що кругом аудіофілів є ще світ простих смертних любителів.... Якшо тут дають поради тільки продвінутим аудіофілам, які пакують в музику по декілька тонн вічно-зелених, то так і кажіть:) З таким підходом можна забракувати 95%, які тут присутні, тому що для когось 20000грн. в музику - це тільки фронт:fee: Сама ах..на музика, яка вмене була - це піонер5 - магнат класік16 - саб12 макаудіо - підс оріс - під мак. приблизно 700у.е. Грало це все для мого вуха, добре:notknow: Було це 6 років тому. Потім це все відійшло на другий, а може і на третій план:) Зараз хочу знову тим побавитись... хочеться на порядок кращого звуку ніж у мене був... Ще раз повторюсь я не спортсмен;) В своє виправдання, можу сказати, що знаючи себе, якщо дуже сподобається можу потратити на машину не одну штуку...;) А тепер по ділу: ГУ штатне - Helix DB4 - компонентний фронт з поканальним підключенням - двох канальний підсилювач в мості на саб Помагайте з фронтом... і з сабом. Запропонований МТХ я так і не знайшов, Монокор не підходить для клубної музики... Помагайте.... |
Алпайн еРка 10" (СВР серия) и будет тебе счастье. Фронт тебе уже посоветовали, точнее Вовка дал ссылку.
|
Цитата:
Если ты окончательно решил с ГУ то, усилитель есть, поменяй динамики, Обязательно обезшумь двери!. И саб с выносным регулятором (Infinity REF 1240SE+Kicx KAP 27). И все! Если хочешь что б валило посмотри в сторону фирмы Кикс. На штатную голову вешать более дорогие бренды ненужно |
При такому раскладі я би казав забити на то всьо діло і слухати як є. Ну хіба може двері передні завібрити і ВСЕ! Смисл морочитись щоб потім слухати клубнічку в мп3 ;)
Це моя думка яка сформувалась з мого досвіду суцільно встеленого граблями. Короче я в даній ситуації пас з порадами:notknow: |
Цитата:
Володя, я на днях заїду, О.К.? |
Андрюха, а тут не тiльки спортсмени зiбралися
alck, говорить тобi дiло, для твого розумiння i сприйняття музики буде достатньо |
Цитата:
Андрюха, я радий помогти:friends:, але в нас погляди розбігаються...;) |
Цитата:
також з свого боку порадив би ще раз прочитати статтю про "початковий рівень..." і прислухатися до порад більш досвідчених форумчан. Сенсу радити щось погане - жодного. Також не вартим було б послухати по можливості кілька машин з завершеним інсталом. Дивно, що досі ще не був у Володі (він найближче, наскільки я розумію). А потім, зваживши все, чи дійсно воно того варте для Тебе, починати роботу. |
На мою думку, перед тим щоб шось твікати і вкладати купони. послухай Вовину машину, і ще якусь спеельну, а може... Після чого починай шось крутити і робити... 800 у.е. - для добротного інсталу і чітких компонентів - ваше не варіант..
В цьому бюджеті анлі-ПАЦАНОМОБІЛЬ |
Цілком згідний з Валерою! Правда моя машина зараз не грає:ah:, розбрана трохи система для експериментів і думаю шо результатів швидше як в квітні не буде.
|
Хлопці дякую всім за Ваші думки, я все чудово розумію;)
В когось хліб черствий, а в кого бріліанти задрібні...:) Я зрозумів, що я не вписуюсь в концепцію... і розумію чому, не дурак:maybe2:, поки я думаю, як раціонал... В мене вдома стоїть хороша музикальна система (ресівер Sherwood, колонки 5.1 PSB) і коли я її купував, це було напевно найдешевше з хорошої музики, а по словах продавця - ПАРАЖНЯК,а пристойні системи ідуть від 3000у.е. Заплатив за той паражняк 1600у.е. Радують мене вже 2 роки...:yo-ho-ho: Так ось до чого я .... почну все таки з хорошої обезшумки і нормального фронту... а там побачимо... Ще раз дякую всім небайдужим! Вчора до 2ночі сидів тут, взнав ще багато корисного, наприклад, що сплен непотрібен в середині дверей... |
Цитата:
но коли взяв у руки DDw6.5 - всі питання самі відпали :D |
Цитата:
|
Цитата:
можна йти двома шляхами... брати гучний фронт і підпирати його плотнячим сабом... або робити довгоходний фрон - але це ваше не бюджетно :D і тут в 200 у.е. ти ніяк не влізеш... є бабахкаючі міди dls - r6a, но вони негрів не волочуть. можна гучний фрон типу граундзіроууУУ GZCW 8-4F - ооочень громко... але тоб ітреба відчути як грає ГУЧНО і як ГРАЄ НИЗЬКО... і як воно поєднано... бо це мова НІПроШО і з таким бюджетом, не псуй зовсім неБюджетну машину.. без обід |
Цитата:
|
РЕП=хорошая разрешайка в голосовом диапазоне+проработка нижней середины+глубокий бас...
Непростые в общем то задачи скрещивания академического подхода с клубным... Если строиться по "верхней" планке-ценники будут далеко не маленькими. Потому наверное стоит все-таки постепенно наращивать систему.позволяя себе покупать компоненты хорошего уровня,но не все сразу,а постепенно. Идеальный вариант-трешка конечно же...Причем с диффузорной серединой. |
Після декількох днів роздумів, прочитавши декілька тестів акустики, відгуки і т.д. Прийшов до наступного, саб поки ставити не буду, попробую добитися гарного басу, зарахунок правельної підготовки дверей. Завдяки форуму:friends:, я нарешті дізнався, як правельно її зробити. ГУ залишиться штатним, майстер сказав, що виведений лінійний сигнал, не повинен бути обрізаним по чистотах, так як взятий з самого початку, ще до тих фільтрів чи як їх там правельно називають...:notknow:
На фронт замовив Morel Dotech Ovation 6, будуть грати не тільки ПОП і Реп, а і Limp Bizkit, Linkin Park, СhemBrothers, Prodigy. Мені обіцяли хорошу деталізацію звучання і всеядність композицій, послухаєм... Підключу фронт в мості на Helix DB4 - получиться на виході голосніше...:yes3: Для підключення використаю мідний дріт. Думаю повинно вийти не погано... Куплено 4 листи стп голд і метровий лист бітопласту 10мм.,фанера 10мм. Фото підготовки дверей постараюсь паказати для оцінки експертів:notworthy: |
Цитата:
|
Цитата:
|
Вообще то легко,но...это уже не поканалка,хотя может позволить пищи цеплять от одного канала.а мид мостом от двух.Таким образом реализуем аттенюацию твиттера по уровню -3дб относительно мида.Так мало мальски компенсируем разницу в чувствительности не за счет гашения сигнала твиттера резисторами в кроссах,которые звук просто убивают напрочь.
А миду достается мостовое включение с хорошим запасом мощности дляч контроля на низах... Наверное как то так хотели? |
Вложений: 4
Нарешті почався процес, точніше він почався вже давніше, але тільки тепер процес пішов семимильними кроками:)
Наразі фото дверей, не дуже акуратно (за картою всеодно не видно), получилося класно, поки посторонніх шумів не виявлено. Ззовні все збережено в цілісності, ВЧ в штатному місті, став, як рідний.... |
Звука тут не будет...
|
Цитата:
|
Цитата:
Насправді не все так погано, двері з заводу ідуть підготовлені для звуку. Місце для динаміка має хорошу жорсткісь з додатковими елемментами, просто на фото непомітно... Заводський динамік був інстальований з доворотом, я попідглядав, як люди ставлять в субару і зробив так само. В карту грати не буде, так як, майже впритик + покругу ущільнювач... Єдине не знаю, як високі будуть грати, поки поставив по принципу заводу... Чекаю на ГУ, після випайки лінійного виходу, почав після декількох хвилин роботи, виключатись:wall:, можливо хтось з таким стикався, підкажіть в чому може бути проблема....? |
Цитата:
|
Ты б лучше деревянное кольцо прикрутил не 3 саморезами в штатные пластиковые пистоны а насверлил хотя бы 4 отверстия и стянул болтами
А с гу все просто линейки не оттуда взяли или конденсаторы не впаяли перед линейками. Оно в защиту уходит Никакого там штатного доворота мидбасов и в помине нет:) |
Цитата:
За пораду дякую, а які конденсатори треба впаяти...? Завтра піду вчити майстрів:D П.С А доворот таки є.... дифузор повернутий в пластмасовому кольці, получається кольцо рівно сидить, а дифузор повернутий, сам зразу не помітив..... |
Да любые электролиты на 50 вольт поменьше емкости
Землю пусть только возьмут не с корпуса... короче порекомендуй им скачать схему на kenwood GX 201-204 (201 дорестайл 204 рестайл) Где ты там доворот увидел???:no-no: ну да ладно увидел и хрен с ним. Это как в фильме....ты суслика видишь....нет.....а он есть! Кстати, когда поймешь ,что штатное гу-гуано и поставишь что то вменяемое задумайся вырезать на карте по контуру штатную сетку, и затянуть ее акуст. тканью...и перенести ВЧ в уголки зеркал....но это так на далекое будущее |
Цитата:
В мене там, так зроблено, що в любий момент ставлю все рідне і можна продавати машину... тому різати, сверлити і т.п. не дуже хочеться... До речі, тепер розумію, чому грамотна інсталяція, така дорога робота.... |
Цитата:
Грає рідний кенвуд таки посередньо..... Звук помінявся, стало голосніше... но не якісніше...., спочатку взагалі шок був, коли включив, але поїздивши трохи, побавився з настройками, а все звелося до того, що поскручував середину і високі, звучати стало краще. Басс?, порівняно з заводським варіантом, в тому плані значні покращення... Радує, те що шумка получилась нормальна, нічого не дребіжить і не скрипить... Таки треба поставити нове ГУ, критерії не міняються, ломати і різати нічого не хочеться, думаю над таким варіантом.... а якщо купити ГУ з дротовим пультом, ГУ пристроїти в бардачок..... Порадьте на що дивитися... і ще, було б непогано ГУ з ЮСБ... Бюджет? Пропонуйте...х.з. |
Твои дальнейшие шаги были предугаданы еще на первой странице...:tomato::tomato::tomato::D:D:D
удачи в "курочинии" нормального авто. P.S. велосипед уже изобрели P.P.S. грабли тоже:D:nasmeshka::nasmeshka: |
Продовження слідує......
Дістався мені ГУ Alpine 9870R, підключив.... в результаті, визнаю, що був неправ:yes3: Музика нарешті заграла в моїй машині, появився бас (після прослуховування деякі знайомі говорили - покажи саб:D), а нету....:D Пропала каша, точніше вона появляється, але вже пізніше... і гул також відчутно менший.... Впринципі на даному етапі все влаштовує...(подумую про кращий 2-х канальний усь для Морелів, щоб підтянути номінал.... 60Вт на канал від Хелікса маловато....) Розумію, що дане ГУ нетопове, но підкажіть, де взяти ДУ до тої голови, бажано провідникове.... на відомих мені сайтах не знайшов:wall: П.С. Навсякий випадок створю тему в "Куплю". |
Текущее время: 02:27. Часовой пояс GMT +2. |
Перевод: zCarot
autozvuk.org ©