Всё об автозвуке

Всё об автозвуке (http://autozvuk.org/forum2/index.php)
-   Бюджетный автозвук и песочница. (http://autozvuk.org/forum2/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Озвучення... крок за кроком (http://autozvuk.org/forum2/showthread.php?t=308)

softm 22.06.2008 23:47

Цитата:

Сообщение от Владимир
Чергова неприємність. При включенні магнітоли, при запуску диска і просто під час програвання коли волюм на 0 чути сторонні звуки в пищалках :( , скрутив гейни на підсилювачі - тишина, але не хватає потужності. До середини викручую гейни, а дальше вже шуми, і потужності знову малувато. Отаке невесела ситуація...

Проверь по частям в другом авто. Гу/Усилитель/все остальное.

Володимир 29.06.2008 23:44

Після участі в змаганнях, суддя звернув увагу що якість звуку непогана, як для бюджету, але нема настрою і задоволення від прослуховування :( Судя сказав що ці недоліки швидше за все через відсутність СЧ. тому думаю про переробку системи щось на кшталт як у Маші (2,5 полоска).
Отже в планах: ГУ залишаєм Блау МР 36, залишаєм усь 4 канальний EOS 390, ВЧ в стійки лобового можливо Morel MT-3, СЧ в кіки можливо Eton RS-100 ще не знаю чи в ЗЯ, чи в фрі-ейр, фронтальний сабик в бороду в ЗЯ орієнтовно 10л - динамік ? (бюджет до 60), і це все діло підперти 12' сабом в ЗЯ в багажнику - динамік ? (бюджет до 100) Усь на саб - ?(бюджет 120).
Отже вислухаю всі за і проти, буду вдячний за поради що поставити і де придбати компоненти замість знаків питання.Компоненти можуть бути б/у, але в хорошому стані.

Arrt 30.06.2008 01:16

Цитата:

Сообщение от Владимир
Після участі в змаганнях, суддя звернув увагу що якість звуку непогана, як для бюджету, але нема настрою і задоволення від прослуховування :( Судя сказав що ці недоліки швидше за все через відсутність СЧ. тому думаю про переробку системи щось на кшталт як у Маші (2,5 полоска).
Отже в планах: ГУ залишаєм Блау МР 36, залишаєм усь 4 канальний EOS 390, ВЧ в стійки лобового можливо Morel MT-3, СЧ в кіки можливо Eton RS-100 ще не знаю чи в ЗЯ, чи в фрі-ейр, фронтальний сабик в бороду в ЗЯ орієнтовно 10л - динамік ? (бюджет до 60), і це все діло підперти 12' сабом в ЗЯ в багажнику - динамік ? (бюджет до 100) Усь на саб - ?(бюджет 120).
Отже вислухаю всі за і проти, буду вдячний за поради що поставити і де придбати компоненти замість знаків питання.Компоненти можуть бути б/у, але в хорошому стані.

Зачем ломать всё? Добавь серединку в кики ФЭ или ПАС, и подключи их к твитерам через пассивный фильтр. Заодно прочувствуешь на себе, как бороться с трёхполоской.

Володимир 30.06.2008 20:56

Питання залишається відкритим...

Arrt 30.06.2008 21:38

Цитата:

Сообщение от Владимир
Питання залишається відкритим...

Саб в бороду, при наличии подседельников - не нужен! Серединку любую, даже ящичную всё-равно во фри(лучше прорисует).

Володимир 30.06.2008 21:45

Від підсидільників толку-басу нема взагалі :( Блюшкі себе вичерпали-пора будувати нову систему, хочу відмовитись від ящиків під ж...ою :)

Arrt 30.06.2008 22:10

Цитата:

Сообщение от Владимир
Від підсидільників толку-басу нема взагалі :( Блюшкі себе вичерпали-пора будувати нову систему, хочу відмовитись від ящиків під ж...ою :)

Все-равно проще найти два динамика которые будут басить в 6-8 литрах в подседельниках, чем один, который будет басить в 10 литрах в бороде.

Рост ® 01.07.2008 00:16

Цитата:

Сообщение от Arrt
Цитата:

Сообщение от Владимир

Все-равно проще найти два динамика которые будут басить в 6-8 литрах в подседельниках, чем один, который будет басить в 10 литрах в бороде.

Можна список?

Olddad 01.07.2008 00:20

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Можна список?

Тебе нельзя, ты их в двери сразу пихать начнешь. :)

И так уже, с вашими Алясками у Владимира крышу рвет... советчики... :)

Arrt 01.07.2008 00:43

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Можна список?

Список список - на любителя всё это. У меня сейчас в дверях безродный Свен стоит 5" и играет до 50 Гц вниз. В ящике ему не больше шести литров нужно на то же. Вон кому-то в форуме морель гибрид предложил в те же 6 литров - не нравиться. Так что список тут до печки.

Рост ® 01.07.2008 01:08

Цитата:

Сообщение от olddad
Цитата:

Сообщение от Рост ®
Можна список?

Тебе нельзя, ты их в двери сразу пихать начнешь. :)

Саш, ну от хто б не знав, що я нічого не роблю з принципу. Я з радістю прийму пораду, де б взяти такий дін, щоб він без втрати контролю, чітко, зі збереженням правдивого рельєфу, пробасив до 50, чи хоча би 60Гц. І якщо він ще й буде для 6-літрового ящика - вау! :) Дайте два! :)

Цитата:

Сообщение от olddad
И так уже, с вашими Алясками у Владимира крышу рвет... советчики... :)

Ну чому? Коли він в мене був, я йому і радив піти шляхом Іри, яка в купі з Дімою знайшла найкраще саме для таврії рішення. В прийнятному бюджеті, звісно.
Ну, я правда і більш екстремальні речі радив, але він поки що не ведеться :) Може й добре робить, що не ведеться :D

Рост ® 01.07.2008 01:13

Цитата:

Сообщение от Arrt
Цитата:

Сообщение от Рост ®
Можна список?

Список список - на любителя всё это. У меня сейчас в дверях безродный Свен стоит 5" и играет до 50 Гц вниз. В ящике ему не больше шести литров нужно на то же. Вон кому-то в форуме морель гибрид предложил в те же 6 литров - не нравиться. Так что список тут до печки.

Ну, коли Морель грає 50 Гц - вірю. Коли Хелікс... Ммм... З натяжкою, тут скоріше 60Гц, в це повірю. Але безродний свен... 5"... 50Гц в 0 дБ - що в дверях, що в ящику... Можна його параметри ТС глянути?

Рост ® 01.07.2008 01:15

А, це про домашку мова йде? Але короткохода домашня головка на 5" в машині - це середньочастотник. Боюсь, чути ті 50Гц буде лише на стоянці. Хоча... При нагоді з радістю послухаю.

Arrt 01.07.2008 01:23

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Ну, коли Морель грає 50 Гц - вірю. Коли Хелікс... Ммм... З натяжкою, тут скоріше 60Гц, в це повірю. Але безродний свен... 5"... 50Гц в 0 дБ - що в дверях, що в ящику... Можна його параметри ТС глянути?

Ну напеть я в форуме наверное не смогу, а вот АЧХ - пожалуйса:

Arrt 01.07.2008 01:34

Цитата:

Сообщение от Рост ®
А, це про домашку мова йде? Але короткохода домашня головка на 5" в машині - це середньочастотник. Боюсь, чути ті 50Гц буде лише на стоянці. Хоча... При нагоді з радістю послухаю.

Домашка коротким ходом не отличается, разве что широкополосники, ну или 15" басы. Xmax +/- 2.5 mm соответствует параметру для автомобильной акустики Xmax=5 mm. Это не мало.

Рост ® 01.07.2008 01:40

Цитата:

Сообщение от Arrt
Ну напеть я в форуме наверное не смогу...

Нуу, так не цікаво... :) Коли можна буде послухати? :)

Arrt 01.07.2008 02:00

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Цитата:

Сообщение от Arrt
Ну напеть я в форуме наверное не смогу...

Нуу, так не цікаво... :) Коли можна буде послухати? :)

В Киеве в любое время. Но я думаю, что пока мы встретимся на их месте уже будут стоять Монакоры в ящиках.

ЗЫ Безродный Свен продавался вместе с ящиком, писчалкой и фильтром под маркой SVEN HP-830C, стоил где-то 240 гривен. :) Там как раз два мидбаса в одной колонке. АЧХ естественно померяно в салоне авто с другими писчалками, но с этими мидбасами в дверях.

ПРЕДОСТЕРЕЖЕНИЕ! Эти динамики нельзя использовать вместе с автомобильными через пассивные фильтры. И не стоит пробовать их от усилителя ГУ. У них чувствительность 88Дб. (на всякий случай)

Володимир 01.07.2008 21:57

Цитата:

Сообщение от olddad
И так уже, с вашими Алясками у Владимира крышу рвет... советчики...

Тут діло не в тому, я і так відчуваю незадоволеність від системки: бракує напору, динаміки, енергійності, :rtfm: ще коли Рост слухав, сказав що з підсидільниками широкої (хоча б до стійок) сцени не отримати :( От і тепер думаю...
Основна задача як отримати бас від 60 Гц і вміняєму серединку, але позбавившись від підсидільників :noidea: , віддаю перевагу двохполосній системі, але погоджусь на любі експеременти...
Сьогодні облазив з рулеткою салон машини в пошуках місця для фронтального сабика-не дуже втішно, так звана борода не є точно по центрі з тунелем на днищі, що ускладнить роботу при виготовленні ящика.
Магнітолу прийдеться переставляти на місце центральних повітреводів... Така робота вмагатиме масу часу і сил, тому незнаю чи справлюсь, але з іншої сотрони, я напевно буду перший хто в "Люксі" таке зробить :D

scvosniak 01.07.2008 22:14

Цитата:

Сообщение от Владимир
з підсидільниками широкої (хоча б до стійок) сцени не отримати

это в 2-х полоске, что тебе мешает добавить сч звено (одолжить у кого-то на время) и поэксперементировать........

Перелопатив всю систему, ничего не добьешся, пока не найдешь свои ошибки, а это время (опыт)
не стоит спешить...

Володимир 01.07.2008 22:33

Сцена - це один з недоліків, а що рештою робити?От не басять в мене блюшки в підсидільниках, щоб їх можна було нормально стиканути з сабом в багажнику. Чи може хтось знає 5" які зграють в 4 літрах від 70 Гц :) Вже про 60 мовчу. Я прекрасно розумію що 4 літри дуже мало, але інших підсидільників робити вже не буду, куди мені більші, якщо мої, скромних розмірів, ітак пасажири копають ногами :wallbash:

Olddad 01.07.2008 22:42

Цитата:

Сообщение от Владимир
...Чи може хтось знає 5" які зграють в 4 літрах від 70 Гц :) Вже про 60 мовчу. Я прекрасно розумію що 4 літри дуже мало, але інших підсидільників робити вже не буду, куди мені більші, якщо мої, скромних розмірів, ітак пасажири копають ногами :wallbash:

Rockford Fosgate FNQ 2405 сыграет в 3,5 литрах от 50. И что? Ты его купишь?
Увеличить ящики - единственное, что остается.

sanjk 01.07.2008 22:56

У меня стоят эти рокфорды в 4л. Но чтоб они от 50 хороши отыграли им надо усь помощнее чем мой 2*125, и с хорошим контролем.

Olddad 01.07.2008 22:59

Цитата:

Сообщение от sanjk
... помощнее чем мой 2*125, и с хорошим контролем.

Видать, в Вашем усилителе мощность только на бумаге такая. :)
А уж про контроль - промолчу.
Почему-то, у меня им хватает ПА100 с головой, а там "всего лишь" 2х50.

Володимир 01.07.2008 23:07

Цитата:

Сообщение от olddad
Ты его купишь?

Не куплю бо ціна заоблачна, чи важко знайти?

Володимир 01.07.2008 23:24

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Ну, я правда і більш екстремальні речі радив, але він поки що не ведеться

Це ти про що, бо згадати не можу :wallbash:

Olddad 01.07.2008 23:32

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от olddad
Ты его купишь?

Не куплю бо ціна заоблачна, чи важко знайти?

Оба варианта.

Володимир 02.07.2008 22:06

Мабуть буду пробувати виготовляти корпус фронтального міні сабика з склотканини, динмік-претиндент Hertz NV 165 L по СШ потребує чуть більше 5 літрів.

Olddad 02.07.2008 22:11

Цитата:

Сообщение от Владимир
Мабуть буду пробувати виготовляти корпус фронтального міні сабика з склотканини, динмік-претиндент Hertz NV 165 L по СШ потребує чуть більше 5 літрів.

Мда... нет слов. Мои соболезнования.

Володимир 02.07.2008 22:32

Цитата:

Сообщение от olddad
Мда... нет слов. Мои соболезнования.

Ну я в пошуку, корпус я явно буду робити більшого об"єму ніж 5 л, тобто максималь скільки зможу, а стосовно динаміка, то я його буду мати змогу просто підставити і послухати, ще можливо буде змога послухати Кікс 6020, поки інших динаміків не намічається на прослушку :/ , та й не так просто знайти лиш один динамік...

Володимир 07.07.2008 22:27

Як варіант може спробувати Hertz ES 200, в 8 літрах має зіграти.Блін, ніколи не міг подумати що так складно вибрати мідвуфер :wallbash:

kkk 07.07.2008 22:41

Как однажды давным-давно на одном форуме написал один чувак с ником Экклезиаст:
Цитата:

Во многой мудрости много печали; и кто умножает познания, умножает скорбь
:D

Володимир 07.07.2008 22:46

Цитата:

Сообщение от kkk
Во многой мудрости много печали; и кто умножает познания, умножает скорбь

Цілком згідний!!! Але так хочеться озвучити достойно Славку, мені простонеобхідно знайти правильне рішення, бо спати неможу :datz:

Olddad 07.07.2008 22:58

У меня складывается такое впечатление, что у Владимира Инет какой-то неправильный.
При таком обилии информации умудряться находить заведомо неправильные пути к решению проблемы и потом безуспешно пытаться их решать...
Странно это все... :)

kkk 07.07.2008 23:01

это все потому, что подсознательно хочется, "чтоб не как у всех", а чтоб таким путем получилось - надо слегка несколько разделов физики поправить :D

Kvass 07.07.2008 23:54

Ну чого ви не скажете зразу помилки, а типу нути і...

Та в 5 літрах 165Л це круто, грати він там небуде так само як небуде грати і в 5 літрах 6020. Потрібно більше обєму і я думаю більш довгохідний дін, -165Л відпадає зразу а от 6020 тре спробувати...

Володимир 12.07.2008 23:10

Направленість мідбасу: в мому випадку направити динамік в сторону пічки не вийде, лише в салон з невеликим нахилом вверх.Чи це суттєво міняє ситуацію порівняно з направленністю в сторону пічки?

Володимир 14.07.2008 23:24

Ну що, хтось підкине ідейку який поставити дін, схожиу за параметрами з уралом як у Маші, а то вже руки сверблять ящик клеїти :)
Чи може десь замовити, щоб виготовили дін з заданими параметрами Fs = 35, Qts=0,5, Vas=10 і чуйка чим побільше? :noidea: При таких параметрах СШ в 9 літрах показує пряму лінію :)

SNAKE 15.07.2008 07:13

может все таки не будешь мучать мозг и возьмешь хеликс Р8? :)

Володимир 15.07.2008 20:45

Цитата:

Сообщение от SNAKE
хеликс Р8?

А це хто? :)

scvosniak 15.07.2008 22:11

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от SNAKE
хеликс Р8?

Гы :D

Alexx 15.07.2008 22:22

Цитата:

Сообщение от scvosniak
Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от SNAKE
хеликс Р8?

Гы :D

гы-гы-гы :D

Kvass 16.07.2008 00:06

і куда? :noidea:

Володимир 16.07.2008 21:53

Ги ги ги....
Якщо це 8", то нікуди не лізе. Мені тільки треба 6" мід і ніяких вісімок.

SNAKE 16.07.2008 21:58

у фокала есть сабы 6", но цена там веселая :)

Володимир 16.07.2008 22:01

Яка ціна, тикни на силочку, в мене вже такий стан що з під землі дістану необхідний дівайс :D

scvosniak 16.07.2008 22:06

посмотри на этот
http://avtozvuk.com.ua/info.php?id=2945

только оформление наверное не твое...

Kvass 16.07.2008 22:22

Цитата:

Сообщение от Владимир
Яка ціна, тикни на силочку, в мене вже такий стан що з під землі дістану необхідний дівайс :D

Ціна така шо силку краще тобі не давати, морель шото на саб і не сма***......так шо роби кіки і ящик по принципу чим більше тим ліпше і будем пробувати.

ПиСи. Я на ПАДі помітив кілька 16 без жодного імя, думаю виманю пару шоб послухати.

Володимир 16.07.2008 22:23

Треба щось наближене 35/10/0,5 і одну штуку, готовий на 500 грн за такий дін.
Цитата:

Сообщение от scvosniak
посмотри на этот

http://avtozvuk.com.ua/info.php?id=2945

це цікаво, але не моє.

Володимир 17.07.2008 22:56

Цитата:

Сообщение от Kvass
ПиСи. Я на ПАДі помітив кілька 16 без жодного імя, думаю виманю пару шоб послухати.

Дякую за допомогу :) :booze:
Стосовно орієнтації СЧ - досвіду на рахунок того в мене нема, а ящики треба робити. В Маші при довороті серединок появлялась привязка, але в неї торпедо не таке, тому в мене відчуваю траба довернути. Всі радять слухати, але як це не смішно, чи як, але я не знаю що слухати :wallbash: , що я маю чути, на яких треках краще слухати, ну і таке інше. Порадьте бо ящики переробляти купу раз нема ЧАСУ. Що до вибору орієнтації дінів, думав виготовити панельку з ДСП розміром приблизно 30 на 30 см, врізати туди динаміки і повертаючи, нахиляючи цю панель знайти розміщення і напрямок діна, зафйксувати, зняти розміри і тоді городити ящики. Може хтось підкаже інший спосіб... Чи можна взагалі крутити самим динаміком, розумію що басу ніякого не буде, але серединку можна буде дослідити. Все ІМХО. Якщо брєд, то поправте.

Володимир 19.07.2008 21:18

Не дочикавшись ні від кого відповіді, пробував сьогодні знайти розміщення серединок. Вроді знайшов , потім підключив ВЧ і все рухнуло :wallbash: Знервувався, скурив пачку дзигарів, пожалівся дружині, та принесла в гараж пива, випив, ще декілька разів прослуховував, крутив СЧ і ВЧ, знов слухав, вийшла така картина: СЧ направлені на середину ричага КПП, пищі в стійках 15 см від торпедо - на протилежні підголовники. Вроді могло би бути, але всерівно є привязка до лівого каналу, зміщую балансом на одну поділку вправо - значно краще, але не хочеться крутити баланс, хіба ще лівий пищ довернути більше в сторону лобового, але сцена може зміститись. Одним словом: важко мені самому це розлулити :( Може картина зміниться при встаноленні міда?
До речі сьогодні таки виготовив ящик для центального міда, вийшло 7, 5 літра.

sanjk 19.07.2008 21:27

Владимир
А ВЧ коло серединок не пробував розмістити ? Дуже гарний варінт. :)

Рост ® 20.07.2008 01:16

Категорично не рекомендував би щось відстроювати після пива, чутливість слухового апарату суттєво понижується, і зранку наслідки можуть не порадувати :)

ПС. А хто казав, що буде легко?
ППС. Це все ще квіточки.
ПППС. Якщо хочеш все робити сам, запасись терпінням на декілька років - це той термін, який необхідний вухам, щоб навчитися чути.

Володимир 20.07.2008 09:16

Цитата:

Сообщение от sanjk
А ВЧ коло серединок не пробував розмістити ? Дуже гарний варінт.

Пробував - сцена опускається.
Цитата:

Сообщение от Рост ®
Категорично не рекомендував би щось відстроювати після пива, чутливість слухового апарату суттєво понижується, і зранку наслідки можуть не порадувати

Цілком згідний, напевно взагалі відмовлюсь від вживання алкоголю :)

ShurikStar2007 25.07.2008 19:24

Я себе делал кики (чуть больше 4 л) с ориентацией на дальнего(и вч и мидбас), по моему самый удачный вариант. Пока с аккустикой не определился, поэтому экспериментировал на динамиках от колонок"Свен"(двухполосные). Привязки к левой стороне не было, да и стереоэффект ощущается на любых песнях (особенно приятно стало слушать Баха, Моцарта и т.д.). Не знаю правда как оно будет играть с другой аккустикой. Сцена по высоте получилась на уровне торпедо. Стоит ли поднимать выше? если да то как? Не помешало бы и глубину увеличить. Пишу здесь бо неохота создавать новую тему по таким небольшим вопросам. :) Гуру автозвука отзовитесь, помогите советом, так сказать. :god:

Alexx 25.07.2008 20:09

Цитата:

Сообщение от ShurikStar2007
да и стереоэффект ощущается на любых песнях (особенно приятно стало слушать Баха, Моцарта и т.д.).

:D :D :D
Жжош чувак! Песня Баха....
бугага :D :D :D :D

mobi 25.07.2008 22:27

Владимир, а в чем вопрос то?
Твитер "кричит"? Придуши резистором.
СЧ выпирают - найди оптимальное расположение динамика и его направленность.
Почему баланс не хочешь крутить? Машина твоя? Музыку для себя или для пассажира?
В любом случае решение принимать тебе. Как то смотрю хочешь чтоб с первого раза бац-бац и в дамках. Не получится. Ящики все одно будешь перекраивать, а компоненты менять... Так что... Будь готов!
И это прекращай извратом заниматься, собери компоненты до кучи, отстрой и "слушай музычку" (с.) А то от этих нескончаемых настроек пополосно и уши завернутся. :)

Рост ® 26.07.2008 09:29

Цитата:

Сообщение от ShurikStar2007
Я себе делал кики (чуть больше 4 л) с ориентацией на дальнего(и вч и мидбас), по моему самый удачный вариант. Пока с аккустикой не определился, поэтому экспериментировал на динамиках от колонок"Свен"(двухполосные). Привязки к левой стороне не было, да и стереоэффект ощущается на любых песнях (особенно приятно стало слушать Баха, Моцарта и т.д.). Не знаю правда как оно будет играть с другой аккустикой. Сцена по высоте получилась на уровне торпедо. Стоит ли поднимать выше? если да то как? Не помешало бы и глубину увеличить. Пишу здесь бо неохота создавать новую тему по таким небольшим вопросам. :) Гуру автозвука отзовитесь, помогите советом, так сказать. :god:

З вч в кіках сцену не піднімеш. А якщо піднімеш, поставивши твітери на стійки, то не зведеш по фазі раз, і сцена вийде "від стелі до підлоги".
Стосовно акустики - нема жодного сенсу експериментувати з одними компонентами, а потім ставити інші. Доведеться все переробляти. В Halin-a можеш запитати, поставили ми інші динаміки в його мазду, бо старі стали дуже вузьким місцем, так тональний баланс (вірніше, правдивість звучання інструментів) тепер бомба, а фаза поплила так, що між точками фокусування сч і нч сантиметрів 40.
Вірніше сенс в експериментах є - в набутті досвіду. Але для досягнення результату в конкретному випадку не підходить.

Kvass 26.07.2008 22:30

Незнаю як ви, но я не чув авто без процесора шоб центр сцени чітко локалізувався, всеодно є привязка.
Потрібно шукати місце де буде найменше відчутна ця привязка, а потім вже боротися резюками чи балансами.

Піщі в кіках то зло,- любий трек грає в оркестровій ямі(імхо)
Писи. Пісня Баха-сповз під стіл :D

Володимир 05.08.2008 23:08

Стосовно запобіжників, є запитання, бо в правилах відповідь не знайшов. Отже на словах опишу: від акб іде провід 4Га в салон до дистрибютора під сидінням (провід захищений запобіжником біля акб), від дистрибютора іде провід 4 Га довжиною 20 см на підс встановлений під цим же сдінням, і ще один провід 4 Га від дистрибютора іде в багажник на другий підсилювач; чи потрібно цей провід захищити запобіжником? Якщо потрібно, то в якому місці (біля дистрибютора чи біля підсилювача.
Ще є бажання для проведення сили використовувати вітчизняний провід ПВ1 (Одескабель)
http://odeskabel.com/shn-rus/images/products/pv.jpg
Приваблює те що він доступний, недорогий і товщина 8,8 мм при січенні мідної жили 25 мм кв. Що скажете?

Olddad 06.08.2008 08:47

Мало того, что кабелек дохленький, так еще и куча предов, дистрибьюторов... Представляешь, какие потери?

Бери ПВ3 - действительно правильный кабель. Только не экономь на сечении, не держи уси впроголодь...

Kvass 06.08.2008 19:12

Цитата:

Сообщение от Владимир
Стосовно запобіжників, є запитання, бо в правилах відповідь не знайшов. Отже на словах опишу: від акб іде провід 4Га в салон до дистрибютора під сидінням (провід захищений запобіжником біля акб), від дистрибютора іде провід 4 Га довжиною 20 см на підс встановлений під цим же сдінням, і ще один провід 4 Га від дистрибютора іде в багажник на другий підсилювач; чи потрібно цей провід захищити запобіжником? Якщо потрібно, то в якому місці (біля дистрибютора чи біля підсилювача.
Ще є бажання для проведення сили використовувати вітчизняний провід ПВ1 (Одескабель)
http://odeskabel.com/shn-rus/images/products/pv.jpg
Приваблює те що він доступний, недорогий і товщина 8,8 мм при січенні мідної жили 25 мм кв. Що скажете?

1.Кожен усь має мати свій виносний запобіжник, чим коротший провід від цього запобіжника до усілка ти менше має виникати запитань.
2.В мене провід в машині ПВ3-35мм2, так в суддів було дуже багато запитань стосовно кабеля, але представлений взірець, а також пропозиція порахувати кількість жил та площу перерізу жили, відбило бажання зі мною спілкуватися.....зрізали бали на іншому :D

Володимир 07.08.2008 21:45

Цитата:

Сообщение от Kvass
Кожен усь має мати свій виносний запобіжник, чим коротший провід від цього запобіжника до усілка ти менше має виникати запитань.

Але якщо дистрибютор стоїть безпосередньо біля підсилювача, і довжина проводу 10-20 см, то цей коротенький провід також треба захищати? (там навіть толком нема де той запобіжник поставити?

Володимир 07.08.2008 22:48

Вчора успішно порозпродував все своє барахло разом з ящикам, дротами... залишились тільки голова і усь. Так що почнем зпочатку :D Виготовив ящик під бороду для мономіда (7,5 л) з 16 мм ДСП
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-175.jpg
Насправді все виглядає набагато краще ніж на фото, ящик вже облагороджений, обтянутий (просто свіжих фоток ще нема), тільки шукається динамік який в ньому зможе поселитись.
А так я виготовляв подіуми під СЧ.
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-177.jpg
На даний час вже проклеєно 4 шари колготок, кожен шар проклеювався 2 рази смолою, тому получилось міцно, але дзвінко, може з середини обклеїти вібропластом , чи ще чим?
А в цей час моя кохана дружинонька наплела мені аж 20 метрів косички :D
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-178.jpg

scvosniak 07.08.2008 23:32

Цитата:

Сообщение от Владимир
На даний час вже проклеєно 4 шари колготок, кожен шар проклеювався 2 рази смолою, тому получилось міцно, але дзвінко, може з середини обклеїти вібропластом , чи ще чим?

еще пару слоев стеклоткани и для сч звена пойдет...

Kvass 08.08.2008 11:41

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от Kvass
Кожен усь має мати свій виносний запобіжник, чим коротший провід від цього запобіжника до усілка ти менше має виникати запитань.

Але якщо дистрибютор стоїть безпосередньо біля підсилювача, і довжина проводу 10-20 см, то цей коротенький провід також треба захищати? (там навіть толком нема де той запобіжник поставити?

Непоняв? дистрибютор має запобіжник на собі??

Володимир 08.08.2008 21:06

Цитата:

Сообщение от Kvass
дистрибютор має запобіжник на собі??

Ні, немає. Але я помоєму зустрічав в правилах що, якщо провід до 40 см, то його запобіжником захищати не треба.

SNAKE 08.08.2008 21:12

поставь дистрибьютор с двумя предами и проблема решится. По поводу мономида, посмотри на длс rw6-это типа минисабики.

Володимир 08.08.2008 21:14

Цитата:

Сообщение от SNAKE
поставь дистрибьютор с двумя предами и проблема решится.

Доступ до цього прєда буде за рамками правил. Щось буду думати.
Цитата:

Сообщение от SNAKE
По поводу мономида, посмотри на длс rw6-это типа минисабики.

Дякую, погляну.

Володимир 08.08.2008 22:06

Глянув я цей ДЛС, по параметрам так нічо, але купляти пару за 200 баксів шось не дуже хочеться. КВАСС обіцяв дати послухати Кікс Про 6020, може він підійде :/

SNAKE 08.08.2008 22:09

один динамик 6020 сильно не придавит-это бесполезное занятие. Р.S. Думаю, если постараться, можно найти и один динамик длс.

Володимир 10.08.2008 21:57

Цитата:

Сообщение от SNAKE
Р.S. Думаю, если постараться, можно найти и один динамик длс.

Та я також так думаю. Звертаюсь до всіх хто цікавиться моєю темою, якщо комусь попадеться цікавий екземпляр для моєї інсталяції-дайте знати, може разом з вами я швидше свій інтал закінчу.

Володимир 10.08.2008 22:02

Фотки готового ящика для моновуфера (тільки ще не вирізав отвір в карпеті для динаміка)
Щоб цей ящик впихнути під бороду прийшлось купірувати ричаг відкривання заслонки обігріву ніг на пічці.
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-179.jpg
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-180.jpg
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-181.jpg
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-182.jpg
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-183.jpg

SNAKE 10.08.2008 22:08

8" тудом никак?

Володимир 10.08.2008 22:25

Цитата:

Сообщение от SNAKE
8" тудом никак?

Ніяк :( Там акурат гриль від 6" майже до самих країв передньої стінки буде.

scvosniak 10.08.2008 23:36

Володимир, таке враження, що вы хочете зліпити щось неймовірне, але я не бачу цілі.....що це буде, і навіщо???
Щось по типу Машиної системи, так думаю це вчорашній день...

Моя порада: пошукати лінійні компоненти, а не ліпити ящик для невідомих

Володимир 11.08.2008 00:02

Цитата:

Сообщение от scvosniak

Для мене - сьогоднішній. А цілі - їх немало, одна з яких позбутись в системі підсидільників і більше до них не вертатись :)
Стосовно проводки: хочеться зробити все вірно,щоб в близькому майбутньому не переробляти, ось намалював схемку, в когось зауваження будуть?
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-184.jpg

scvosniak 11.08.2008 00:05

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от scvosniak

Для мене - сьогоднішній. А цілі - їх немало, одна з яких позбутись в системі підсидільників і більше до них не вертатись :)
Стосовно проводки: хочеться зробити все вірно,щоб в близькому майбутньому не переробляти, ось намалював схемку, в когось зауваження будуть?
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-184.jpg

для себе?
для яласки?
для емми?

scvosniak 11.08.2008 00:09

відповідно до місця встановлення було б коструктивніше дистрибютор встановити замість колби під капотом

Володимир 11.08.2008 00:16

Цитата:

Сообщение от scvosniak
дистрибютор встановити замість колби під капотом

Але тоді по салону прийшлось би тягнути два проводи замість одного. Навіщо? Щоб зекономити на запобіжниках?

Володимир 11.08.2008 00:19

Цитата:

Сообщение от scvosniak
для себе?

для яласки?

для емми?

Для всіх

Володимир 13.08.2008 22:30

хто пояснить що таке квазісиметричні кабеля? Гугл не допоміг :(

kkk 13.08.2008 22:38

может псевдобалансные - это оно ? там где микрофонный кабель, и экран заземлен со стороны источника сигнала, а с другого конца в воздухе висит

Володимир 13.08.2008 22:50

Цитата:

Сообщение от kkk
может псевдобалансные - это оно ?

Не знаю, це я вичитиав в інструкції від усілка, що в випадку якщо присутній високочастотний шум при роботі усілка, використовувати такий кабель. От і стало цікаво що воно таке.

Arrt 13.08.2008 23:48

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от kkk
может псевдобалансные - это оно ?

Не знаю, це я вичитиав в інструкції від усілка, що в випадку якщо присутній високочастотний шум при роботі усілка, використовувати такий кабель. От і стало цікаво що воно таке.

Да таки псевдобалансный. Это как раз то, когда ты спрашивал с какой стороны неприпаивать экран. Но тебе это не грозит, нет у тебя таких новодок.

Володимир 14.08.2008 23:09

Потроху вимальовується склад системки:ГУ Blau MP36, підсилювачі EOS AE- 390F, Challenger CHA 75.2, ВЧ - Morel MT3, CЧ - Eton RS 100, мономід - DLS RW 6, саб- поки що в пошуку (треба швидкий бас, тому мабуть буду ставити 10", може щось з хєрца).
От думаю кому краще віддати підсилювачі:
1) ВЧ,СЧ,НЧ - EOS, саб- Challenger
2) ВЧ, СЧ - Challenger, НЧ і саб- EOS

Arrt 15.08.2008 01:24

Цитата:

Сообщение от Владимир
Потроху вимальовується склад системки:ГУ Blau MP36, підсилювачі EOS AE- 390F, Challenger CHA 75.2, ВЧ - Morel MT3, CЧ - Eton RS 100, мономід - DLS RW 6, саб- поки що в пошуку (треба швидкий бас, тому мабуть буду ставити 10", може щось з хєрца).
От думаю кому краще віддати підсилювачі:
1) ВЧ,СЧ,НЧ - EOS, саб- Challenger
2) ВЧ, СЧ - Challenger, НЧ і саб- EOS

ЕОС лучше на верх и середину.
А Челенджер на саб.

Ну а поскольку НЧ девать некуда, то тоже на ЕОС.

Фильтр на ВЧ/СЧ - последовательный.

Если хочешь быстрый саб, обращай внимание на вес подвижки (Mms). Для 10" лучше было бы меньше 100 грамм, но тут вопрос цены. Короче чем легче подвижка - тем лучше (для скорости) .

Kvass 16.08.2008 19:20

Ny wo tam z RW6 bo e takuu din!!
P.S. bydy 21 :)

Володимир 16.08.2008 20:51

Цитата:

Сообщение от Kvass

Ну де ж ти був раніше?! :) Ми берем напару з Alex 1,3. 20 чмсла обіцяли привезти. А втебе пара чи один?

Володимир 16.08.2008 21:31

Попався мені сьогодні в руки Power Acoustik TS 980-2 - розглядається як варінт поставити замість Челєнджера на саб (при однаковій ціні на ці підсилювачі).
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-186.jpg
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-187.jpg
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-188.jpg
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-189.jpg

Lambert 16.08.2008 21:46

Цитата:

Сообщение от Владимир
Попався мені сьогодні в руки Power Acoustik TS 980-2 - розглядається як варінт поставити замість Челєнджера на саб (при однаковій ціні на ці підсилювачі)

Ой не буде там 900 ват (дивлячись на блок живлення та інше)
А скільки саме пощастить витягти - самому цікаво знати.
Стільки потужності зазвичай подрібно для давки аніж для музики, і якщо так - то я б дивився у бік цифрових моноблоків.

antiradar 17.08.2008 12:55

еще в нем нет фазовращателя :(

Olddad 17.08.2008 13:34

Цитата:

Сообщение от antiradar
еще в нем нет фазовращателя :(

Я больше скажу: Там еще и Усилителя нет. :)

antiradar 17.08.2008 18:21

Цитата:

Сообщение от olddad

Неужели уси ПА так плохи?

Lambert 17.08.2008 18:30

ПА - ты имеешь в виду ПауэрАмпер :D или ПауэрАкустик?
По второму - у меня был Арканзас А300, доработанный. Мне очень нравился, на свои деньги играл довольно приятно.
Но в конкретно этой приведенной тобой модели - не может быть 900 ватт. Осмелюсь предположить, что там и половины от заявленного быть не может, при вменяемом значении КНИ в 0,1%

Olddad 17.08.2008 18:32

Цитата:

Сообщение от antiradar
Цитата:

Сообщение от olddad

Неужели уси ПА так плохи?

У нормальных людей аббревиатурой ПА принято дразнить усилители Poweramper.
А всякие там "Кустики" в список усилителей не входят. Ширпотреб, не более.

Володимир 17.08.2008 20:58

Ведикт - відправлю його назад, хватить наступати на одні і ті ж граблі :datz: (дякую що вберегли мене від непотрібної покупки 8) )
Зараз є можливість взяти Челєнджер СНА 50.2 - 150 Вт в мості - для саба це не буде маловато ?:noidea: , бо 75.2 немає в наявності.

Olddad 17.08.2008 21:20

Вова!
Откуда такие мазохистские замашки?
Надо брать не то, что "є можливість взяти", а то, что будет Играть и что не надо будет продавать через месяц. Тот же ЭОС 620Т прекрасно справится с сабом.

Володимир 17.08.2008 21:57

Цитата:

Сообщение от olddad
Надо брать не то, что "є можливість взяти", а то, что будет Играть и что не надо будет продавать через месяц. Тот же ЭОС 620Т прекрасно справится с сабом.

Ціна :( Тому і дивлюсь в сторону Чел 75.2, бо по відгуках якість перевищує ціну в 100 доларів (моя тема ще поки що в вітці Бюджетний автозвук :) )

antiradar 18.08.2008 08:06

Цитата:

Сообщение от olddad
У нормальных людей аббревиатурой ПА принято дразнить усилители Poweramper.

Забираем свои слова обратно... :yes:

Kvass 18.08.2008 13:02

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от Kvass

Ну де ж ти був раніше?! :) Ми берем напару з Alex 1,3. 20 чмсла обіцяли привезти. А втебе пара чи один?

v mene e para cina akciuna! yakwo ne vuude to ya mau......dav bu navit posluxatu.

Володимир 19.08.2008 09:07

Цитата:

Сообщение от Kvass
v mene e para cina akciuna! yakwo ne vuude to ya mau......dav bu navit posluxatu.

НЕ можу з тобою здзвонитись :wallbash: , давай пошвидше появляйся на горизонті :) , і швидше всього що я ту пару ДЛСів в тебе заберу.

Володимир 23.08.2008 23:27

Нарешті дісталися мені DLS RW6 (Kvass :respect: ).Результат перевершив очікування-об"єму їм хватило, слухав в повну полосу, і ніякого бубніння і гудіння не помічено, бас чіткий з хорошим панчем. Цей динамік потребує мощі (150 Вт) і міцного ящика :D
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-190.jpg
Серединки вдається поставити як у Маші!Правда дещо прийдеться доробити в штатних пласмасках :) Ящики будуть близько 2 л.
Вчора у Львові не вдалося знайти провід на силу 2Га :( :( :( Є 4 Га, але не знаю чи варто його ставити, бо як виразився Олддад, не хочеться тримати усі в проголодь.
Рост ® ти використовуєш на силу якийсь авіаційний кабель - можеш конкретніше про нього розповісти?
ПС як просовується робота над твоєю вісімкою, щось нема від тебе свіжих фоток :)

Володимир 28.08.2008 21:47

Чергова поїздка у Львів не дала результату в пошуку проводу на 2 Га, а лише купу запитань від продавців:"А що ви будете таке підключати , що вам потрібно ТАКИЙ кабель :) ", але я звик на дурні питання давати дурну відповідь: "зврювальний апарат", відповідав я їм :D , тоді порадили іхати в Епіцентр- там нема. Результат - 4ГА :/ китайского дроту Velas.
Ще є запитання, яке виникло в наслідок розмови з Ростом. Ростик сказав що акустичний провід на саб має бути товстий і максимально короткий. А якщо в мене усь під сидінням, то якого перерізу краще використовувати провід коли саб в багажнику, тобто довжина проводу приблизно 1,5 м?

Рост ® 28.08.2008 22:48

Тих авіаційних уже нема. І ще - Одеса-кабель рулить. Нащо тобі та китайська пародія на мідь?

Володимир 29.08.2008 23:40

Рост ® О, нарешті з"явився! Я думав ти на мене за щось загнівався :)
З силою розібрався,а що скажеш на рахунок дроту для саба?

Рост ® 29.08.2008 23:55

Коли це я на когось загнівувався? :)
А півтора метра на саб - це не правильно, ИМХО. Але спробуй, воно ж у тебе під руками :)

Володимир 10.09.2008 21:48

Вчора була можливість поміряти АЧХ. Результат, так нічого (картинки показати не можу),але є провал більше 6 дБ на 300-400 Гц, тобто плавний спад починається десь від 120 Гц і плавний підйом з 500 Гц Моновуфер порізаний зверху на 180 Гц, СЧ - в повну полосу, ВЧ - кондер на 6,8 мкФ. Еквалайзер по нулях. На слух звук подобається, але хотілось би таки позбавитись цього провалу. В когось є якісь ідеї?

scvosniak 10.09.2008 23:32

пореж свой моновуфер повыше, дотяни до 400...500

Jedy 11.09.2008 08:26

Цитата:

Сообщение от scvosniak
пореж свой моновуфер повыше, дотяни до 400...500

+1 Но ИМХО на 300 нада резать.

Володимир 11.09.2008 22:07

Цитата:

Сообщение от Jedy
на 300 нада резать.

Яким чином , якщо на підсилювачі фільтра НЧ-28-110 Гц, ВЧ-40-160 Гц?(Навіть не 180 як я писав вище)

Jedy 12.09.2008 09:00

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от Jedy
на 300 нада резать.

Яким чином , якщо на підсилювачі фільтра НЧ-28-110 Гц, ВЧ-40-160 Гц?(Навіть не 180 як я писав вище)

Ну , надо иметь правильный усилитель. У меня DLS режет где угодно.
До этого был Аудисон - тоже возможна любая частота подрезки.
Helix DB вроде как тоже вполне себе это позволяет.
У многихпозволяет отрезать "с головы" .

softm 12.09.2008 10:05

Сообщение удалено, - поскольку я не согласен с самоуправством модераторов zvuk.org.ua закрывающих не подходящие под их личные интересы темы про E.O.S.

Olddad 12.09.2008 12:57

Цитата:

Сообщение от softm
...А шо за усилитель, что фильтра нельзя переделать?

Действительно. Что это за усилитель, в котором они ваще есть... :)

Arrt 12.09.2008 13:02

Цитата:

Сообщение от Владимир
є провал більше 6 дБ на 300-400 Гц, тобто плавний спад починається десь від 120 Гц і плавний підйом з 500 Гц Моновуфер порізаний зверху на 180 Гц, СЧ - в повну полосу, ВЧ - кондер на 6,8 мкФ. Еквалайзер по нулях. На слух звук подобається, але хотілось би таки позбавитись цього провалу. В когось є якісь ідеї?

Попробуй изолировать от акустического замыкания СЧ. Или слепи для них ящички.

Володимир 12.09.2008 20:42

Цитата:

Сообщение от softm
А шо за усилитель

EOS AE-390F
Цитата:

Сообщение от Arrt
Или слепи для них ящички

CЧ в ящиках по 1,5 л

Володимир 12.09.2008 20:43

Цитата:

Сообщение от olddad
Действительно. Что это за усилитель, в котором они ваще есть...

А Ви би що на мому місці зробили? Окрім заміни підсилювача - мені подпбається його звучання :yes:

Володимир 12.09.2008 20:59

Є задумка оформити багажник славути так, щоб при відкриванні справляло враження. Потрібно оформити саб в ЗЯ 16 л, розмістити усь. Все дійство має відбуватися за спинкою сидіння, але має забирати як менше місця в багажнику, особливо по довжині (для дит. коляски і спінінгів :) ), тому не хочу стелс в крило. Динамік сабвуфера вивертаємо корзиною на зовні. В когось може є ідеї які я можу втілити в життя?

Olddad 12.09.2008 21:08

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от olddad

А Ви би що на мому місці зробили? Окрім заміни підсилювача - мені подпбається його звучання :yes:

Не обращай внимания, я сторонник пассивного деления. а 390-й как раз очень удачный усь.

Володимир 12.09.2008 22:22

Цитата:

Сообщение от olddad
Не обращай внимания, я сторонник пассивного деления. а 390-й как раз очень удачный усь.

І все таки, звертаюсь до всіх хто читє мою тему, зрозумійте мене правильно, я кожного вечора сідаю за комп, і шукаю відповіді на свої питання, але найбільше надіюся на звук орг юей, бо хочу щоб мої зусилля при створенні звуку в авто були не марними, і комусь були корисними. тому ваша підтримка мені необхідна найбільше.Дуже тішить що мене підтримує дружина, і навіть збирає мені гроші на нові цяцькі :) , ну і друзі допоможуть добрими ідеями.... і все таки, як сабік вище пустити? Голова дозволяє порізати на 150 Гц-вище не пускає :(

Olddad 12.09.2008 22:38

1. Никак не пойму, какой сигнал приходит на моновуфер. Моно? Как именно организовано?
2. А почему не попробовать его в полную полосу? Что за привычка все резать? Хирурги, блин. Всю энергетику дина убиваете напрочь...

SNAKE 12.09.2008 22:49

у меня без подрезки мидов сверху поженить 6020 с шморелями никак не получилось. Голова порезать на нужной частоте не позволила, порезал усилителем.

Володимир 12.09.2008 22:51

Цитата:

Сообщение от olddad
1. Никак не пойму, какой сигнал приходит на моновуфер. Моно? Как именно организовано?

З фронтального ваходу ГУ сигнал іде на усь, а з нього два канали задіяні на ВЧ і СЧ ( вч - через кондер, сч - в повну полосу). З тилового виходу ГУ задіяні інші два канали уся і мостом іде на моновуфер. Саб буде окремо від моновихода для саба з ГУ на окремий усь.
Цитата:

Сообщение от olddad
А почему не попробовать его в полную полосу?

Ну то вже занадто- він відіграє до 4 кГц (так написано в характеристиці) і тоді сильно локалізується.

lHuNTeRl 12.09.2008 23:31

Когда столкнулся с порезкой мид/СЧ пришлось делать катушку индуктивности.... Есть расчёты... МОжешь попробовать поставить готовую, например от С90... На радиорынках встречаются.. Я не помню какой там номинал, но возможно поможет

boris717 13.09.2008 08:43

Цитата:

Є задумка оформити багажник славути так, щоб при відкриванні справляло враження. Потрібно оформити саб в ЗЯ 16 л, розмістити усь.
А вариант оформления багажника Омеляна Вам не понравился? Только саб не наполку, а на дно багажника или спинку и усилок на боковую стенку, как у Джеди, помоему.

Володимир 13.09.2008 22:20

Цитата:

Сообщение от boris kucherenko
А вариант оформления багажника Омеляна Вам не понравился?

Дуже сподобався такий варіант, і янавіть піднімав питання на форумі що до виготовлення ящика-полки,але це дуже складно зробити в славуті.

Володимир 13.09.2008 22:43

є ідея зробити ящик за спинкою сидіння. В ширину 72 см, на висоту 39 см. Днамік розмістити наприклад в ліві частині передньої стніки, а усь справа.Але хочется щоб та частина передньоі стінки на якій буде усь (приблизно 42 см)була втоплена на сантиметрів 5, щоб втопити усь, тобто кришка уся була врівень з передньою стінкою де буде динамік(вивернутий магнітом назовні).От за рахунок того що дін потребує малого об"єму ящик получається малої глибина. Тепер попробую описати доступно: в мене получається якби 2 об"єми і умовний перехід з одного об"єму в інший рівно в 2 рази менший площі дифузора?Цікаво чи це важливо чи ні?

boris717 13.09.2008 23:27

Цитата:

є ідея зробити ящик за спинкою сидіння. В ширину 72 см, на висоту 39 см. Днамік розмістити наприклад в ліві частині передньої стніки, а усь справа.Але хочется щоб та частина передньоі стінки на якій буде усь (приблизно 42 см)була втоплена на сантиметрів 5, щоб втопити усь, тобто кришка уся була врівень з передньою стінкою де буде динамік(вивернутий магнітом назовні).От за рахунок того що дін потребує малого об"єму ящик получається малої глибина. Тепер попробую описати доступно: в мене получається якби 2 об"єми і умовний перехід з одного об"єму в інший рівно в 2 рази менший площі дифузора?Цікаво чи це важливо чи ні?
Нет, Вы не поняли. Я имел ввиду вот так:
http://tavria.org.ua/forum/viewtopic.php?t=42432

softm 14.09.2008 10:49

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от olddad

"Звучить не підсилювач ..." (с)
його інколи, якщо дуже повезе, взагалі не чути :)

Володимир 14.09.2008 13:09

Цитата:

Сообщение от boris kucherenko
Я имел ввиду вот так:

http://tavria.org.ua/forum/viewtopic.php?t=42432

Це зовсім не те - по довжині багажник треба зберегти, тому ніші потрібно залишити вільними.
Цитата:

Сообщение от softm
"Звучить не підсилювач ..." (с)

Я з вами згідний , але всі зрозуміли що я мав на увазі.

Jedy 14.09.2008 15:43

Цитата:

Сообщение от Владимир
Це зовсім не те - по довжині багажник треба зберегти, тому ніші потрібно залишити вільними.

А по длинне там багажник остался точно таким же. Просто раньше там была штатная обивка, а теперь там верхняя поверхность уся, даже два. Я углубил усилители еще глубже в крыло (уже не так как на фотках).
Усилители фактически находятся внутри крыла. Там где раньше было пустое неиспользуемое место. Сними обшивку багажника увидишь это пустое место.
Да и вместительность багажника по ширине ограничивается не столько глубиной ниш, сколько шириной проема для погрузки.

Володимир 14.09.2008 16:03

От знайшов щось подібне - АЗ #10/2006 • СИСТЕМЫ • RENAULT MEGANE II

Володимир 26.09.2008 21:46

Черговий раз звертаюсь по допомогу в розрахунку і прокладанні сили(не думав що так складно). Отже є один усь з номінальною потужністю 75х4 Вт при 4 Ом, в мості 1х240 Вт при 4 Ом, КПД 50% (запобіжники на підсилювачі 2х40). При розрахунку запобіжника виходить (75х4х2)/12=50А, але в мене буде два канали мостом, а два наормально, тоді виходить ((75х2)+240)х2/12=65А. Другий підсилювач 95х2 Вт, в мості 325 Вт (запобіжники на підсилювачі 2х40). Він буде під"єднаний в мості тому рахую 325х2 (КПД 50%)/12=54,17А
Отже, чи правильно я рахую, і які потрібно номінали запобіжників: основного біля акума, і в дистрибюторі для двох усів. Ну і ще би якось магнітолу підключити розумно. Чи варто прокладати на магнітолу окремий провід від акума, чи тягнути від дистибютора (в магнітолі підсилювачі випаяні). Ламаю голову як раціонально прокласти проводку і які використати січення силового проводу(по мінімуму). Сподіваюсь на допомогу ДОСВІДЧЕНИХ форумчан :god: .

softm 26.09.2008 22:07

Цитата:

Сообщение от Владимир
Чи варто прокладати на магнітолу окремий провід від акума, чи тягнути від дистибютора (в магнітолі підсилювачі випаяні)..

Верно тянуть силу из АКБ.

Володимир 26.09.2008 22:19

Цитата:

Сообщение от softm
Верно тянуть силу из АКБ.

Також схиляюсь до такого варіанту, а з усями як?

Володимир 29.09.2008 21:49

Ось намалював, чи будуть до схеми пртензії у суддів?

http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-191.jpg

sanjk 29.09.2008 22:32

А на сабовий підсилювач запобіжника в дистриб`юторі немає ?
Як на мою імху там де 4 Га треба 2, і там де 8 Га - 4 (крім живлення ГУ). І всі масси б на одній точці звів.
В мене сабовий і фронтальний підсилювачі під сидіннями, довжина проводу живлення 2м, тягну 2 Га, потім мабуть ще один протягну впаралель :D

Jedy 30.09.2008 08:42

Цитата:

Сообщение от Владимир

Скажу по EMMA и КТШ (за Аляску не знаю). У тебя -10 Баллов :)

1. Основной пред (у тебя он 120) должен быть 100 А или менее. Т.к. защищает провод 4 Ga
2. Пред на фронтальный усь (у тебя 60 А) должон быть 50 А или менее. Т.к. защищает провод 8 Ga

Остальное вроде нормально, но внутренние преды, длинны проводов и расчтные токи я бы со схемы для КТШ и ЕММА убрал - они там не нужны. Только вносят сумбур.
Ну и будь готов предоставить фотки всех соединений всех концов проводов (заделка, крепление, защита) и всех устройств (крепление - блоты\саморезы), отображенных на схеме. Любое соединение или крепление устройства\провода - может оказатся "палевом". Потому лучше сводить все к необходимому минимуму: меньше компанент и соединений - меньше возможности попалится :)

Володимир 30.09.2008 21:06

По правилам ЕММА я взагалі вилітаю за межі по проводці :( Чи це просто вони рекомендують таку проводку.
Ще би хотілось почути думку усуддів аяски стосовно моєї схеми, і чи можу я ставити основний запобіжник на 100 А і а провід на фронтальний усь я заміню на 4ГА, і запобіжник лишаю на 60 А.

Jedy 30.09.2008 21:48

Цитата:

Сообщение от Владимир
По правилам ЕММА я взагалі вилітаю за межі по проводці :(

Чего это вдруг ? В EMMA\КТШ на толщину\длину\амперы\мощность проводки - никаких требований нет. Можешь хоть тонюююсеньким проводом все провести - твое дело. Главное проводка чтобы была безопасной.

Там есть только одно единственное и разумное требование - шобы при КЗ сгорел не провод, а предохранитель.
Все - других правил нет!!!

Так вот при проводе 4 GA и предохранителе 120 А - EMMA считает, что сгорит провод, а предохранитель остантся целым :) Аналогично и 60 А и 8 GA - табличка максимально допустимых ампер в зависимости от толщины провода есть в правилах.

Поэтому тебе достаточно заменить предохранители на 100 А и 50 А соответственно и у тебя схема полностью соответствует правилам КТШ\ЕММА.

Ну или
Цитата:

чи можу я ставити основний запобіжник на 100 А і а провід на фронтальний усь я заміню на 4ГА, і запобіжник лишаю на 60 А.
Так тоже можно - тоже будет соответствовать EMMA\КТШ.

Насчет ИАСКА - не скажу, там все сложнее гораздо, там и длинна и мощность потребителей тоже считаются.

Володимир 30.09.2008 21:55

Цитата:

Сообщение от Jedy
Чего это вдруг ? В EMMA\КТШ на толщину\длину\амперы\мощность проводки - никаких требований нет. Можешь хоть тонюююсеньким проводом все провести - твое дело. Главное проводка чтобы была безопасной.

Там есть только одно единственное и разумное требование - шобы при КЗ сгорел не провод, а предохранитель. Все - других правил нет.

Ага, тепер ясно, ну в принципі і по правилам аяски 100А (головний запобіжник) також буде правильно.

antiradar 01.10.2008 10:51

Кстати, случайно наткнулся. Может поможет. По длинне/сечению кабелей
http://www.poweracoustik.com/SUPPORT...uirements.html

Володимир 01.10.2008 22:07

Таблиця корисна. Я в англійській не дуже, що означає "Feet", може то в метрах?

Володимир 01.10.2008 22:29

Виникла проблемка з запобіжником типу AGU на 5 А , виявляється що такого нема ( в мене є найменший на 15 А).
1- в мене є згорівший запобіжник, я його успішно розібрав:чи буде правильно якщо я припаяю провід який буде розрахований на струм до 5А. До речі яке має бути січення мідного дроту при довжині 1 см?
2 - живлення магнітоли брати від штатної проводки (тільки масу взяти від точки заземлення усілка), там ще стоїть фільтр. Плюсовий провід і АСС захищені запобіжниками, але щоб до них добратись, треба знімати магнітолу.
Як правильно вийти з ситуації?

antiradar 01.10.2008 22:59

Цитата:

Сообщение от Владимир
Таблиця корисна. Я в англійській не дуже, що означає "Feet", може то в метрах?

feet -фут = 0,3048 м

Kvass 02.10.2008 09:45

Цитата:

Сообщение от Владимир

http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-191.jpg

помоєму на сабовий усь треба запобіжник!!!

Jedy 02.10.2008 09:47

Цитата:

Сообщение от Владимир
Виникла проблемка з запобіжником типу AGU на 5 А , виявляється що такого нема ( в мене є найменший на 15 А).

Для EMMA / КТШ ставь 15 А и не мучайся. Будет соответствовать, даже если ты туда 50 А поставишь - провод то у тебя там 8 GA.

Цитата:

Сообщение от Владимир
1- в мене є згорівший запобіжник, я його успішно розібрав:чи буде правильно якщо я припаяю провід який буде розрахований на струм до 5А. До речі яке має бути січення мідного дроту при довжині 1 см?

Номинал предохранителя смотрится по выштамповке на корпусе. Так что не прокатит.

Цитата:

Сообщение от Владимир
2 - живлення магнітоли брати від штатної проводки (тільки масу взяти від точки заземлення усілка), там ще стоїть фільтр. Плюсовий провід і АСС захищені запобіжниками, але щоб до них добратись, треба знімати магнітолу.

От штатной проводки тоже хорошо. Только надо на схеме отобразить штатный предохранитель и стрелочку "к штатной проводке", а так же фотки штатного преда и его номинал. То шо массу взял сделал свою - лучше не показывать.
Показать просто на фотке "штатный жгут проводов подключен к магнитолле", все красиво по заводскому заделано в разъем и порядок :)

Ну а то, что снимать магнитоллу, чтобы до него добратся можно было.
Ну дык шо - не снимешь магнитоллу за 40 секунд ? По моему автоворы и быстрее справляются :)

Вот к примеру кусок моей схемы, который нареканий не вызвал ни разу.

Володимир 02.10.2008 21:40

Цитата:

Сообщение от Jedy
То шо массу взял сделал свою - лучше не показывать.

А чо?

ще варіанти по підключенню магнітоли будуть?

Jedy 02.10.2008 21:46

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от Jedy
То шо массу взял сделал свою - лучше не показывать.

А чо?

Раз внес изменения в штатную конструкцию -то пошло поехало: заделка концов, безопасность, крепление, защита. Фотки всех соединений, креплений итд итп ....
Ну его в баню. Так штатное и все - не судится и баллов максимум :)

Володимир 02.10.2008 22:45

Ну блін- і так фігово і так зле :datz:
Хочеться щоб ще відповідало привилам аяски, і магнітолу треба заземлити разом з усьом. Нема зараз часу читати правила ЕММА але хіба можна щоб номінал додаткового запобіжника був більшим за встроєний7
ПС:дякую за твої відповіді, бо таке враження що крім тебе на форумі нікого нема, або просто забили відповідати...але напевно всі гуру з таким зустрічались.

DeLuxe 02.10.2008 23:42

есть еще на форуме)))
вот я читаю, смотрю т.к. всю схему рисовать буду уже ближе к весне
насторожил вариант питания от штатной системы питания, у меня от неё тянуло помехи на гу и потом на линейки :(
сделал от АКБ, далее будет идти от основного дистребьютора
пойдёт 6мм2 на питание + и - на проц и на ГУ
или лучше отдельно на проц и на гу повести 2 питания по 6мм2?

будит так

http://data5.gallery.ru/albums/galle...8-m549x500.jpg
как лучше осуществить питание ГУ и Проца?

Jedy 03.10.2008 08:35

Цитата:

Сообщение от Владимир
Нема зараз часу читати правила ЕММА але хіба можна щоб номінал додаткового запобіжника був більшим за встроєний?

Дополнительный предохранитель - защищает проводку.
Встроенный предохранитель - защищает аппаратуру.
У них разные функции, к ним разные требования и соответственно они имеют разные номиналы - это ж понятно.
К примеру :
У тебя вот 4 GA идет на усь через пред 100 A - а в усе ж наверняка меьше пред стоит - и это тебя не смущает.

PS: А то, что спортсмены основные стремятся побольше обсудить пьянки с сиськами и вопрос чья федерация круче, а секретами делится не хотят - так я уже возмущался. Толку правда ноль. Не заставишь ж их делится опытом :lol:

Jedy 03.10.2008 08:38

Цитата:

Сообщение от DeLuxe
как лучше осуществить питание ГУ и Проца?

По первой схеме, учитывая что у тебя в дистрибюторе (блочек со знаком "+") будет совмещен блок предохранителей.

Вторая схема плоха тем, что там два дистрибютора. А больше компанент - больше возможность попалиться.

Рост ® 03.10.2008 11:34

Не треба ні на кого котити бочку :)
Андрюха, я (і багато хто з давно не початківців) вже на такі питання навідповідалися по саме не хочу. Тепер твоя черга :) Як ти думаєш, розжовувати по тисячу раз очевидні речі, відповіді на які є або на форумах, або в правилах - це терпіння не лопне?
Крім того з приходом досвіду багато на які речі дивишся зовсім по-іншому, і при чому розумієш, що порадь мені хтось щось подібне років три назад, я б подумав, що то дурня і пропустив би мимо вух.

Stroc 04.10.2008 07:37

Цитата:

Сообщение от Jedy
PS: А то, что спортсмены основные стремятся побольше обсудить пьянки с сиськами и вопрос чья федерация круче, а секретами делится не хотят - так я уже возмущался. Толку правда ноль. Не заставишь ж их делится опытом :lol:

НО-НО-НО!!!!!!!!! :pipedown: :pipedown: :pipedown:
У меня например времени и возможности нет постоянно находится в инете..... у многих также есть работа и важные дела, важнее посиделок на форуме!!!!!!!!!!!!!!
Но когда появляется свободная минута - МЫ ВСЕ ГОТОВЫ ПОДСКАЗАТЬ ПО МЕРЕ СВОИХ ЗНАНИЙ И ОПЫТА!!!!!!! :yes:

Suhodol 04.10.2008 12:56

Цитата:

Сообщение от Jedy
PS: А то, что спортсмены основные стремятся побольше обсудить пьянки с сиськами и вопрос чья федерация круче, а секретами делится не хотят - так я уже возмущался. Толку правда ноль. Не заставишь ж их делится опытом lol

Ну ребята, вы даете! Да я например, очень редко даю советы, и не потому, что скрываю секреты мастерства или болею манией величия, нет, а потому, что стоит посоветовать человеку проверенный на сотнях машин вариант, как сразу же появляется сотня "теоретиков" ,не построивших ни одной машины, и начинают "грузить" всех формулами и рассуждениями о том, как они бы строили свои виртуальные машины и обязательно еще похаить соревнования и судей , и порассуждать о звуке, как о субстанции неких молекулярных гистерезисов!
ЗЫ: О пьянках это ко мне, а о сиськах--- к Теплюку! :yes:

Директор Луны 04.10.2008 13:42

Спортсмены основные вплотную сейчас занимаются своими инсталлами перед Европой и проводят мало времени в инете :) Так что зря Вы так :( А советами и секретами никто не жадничает - реально просто сейчас нет времени :)

Володимир 07.10.2008 22:44

При розводці "сили" стикнувся з проблемкою розміщення дистрибютора. Як варіант - під пасажирським сидінням, але під ним вже "живуть" кроси: чи на буде наводок? І ще, доступу для огляду запобіжників практично не буде, але з заміною - жодних проблем.

joker 08.10.2008 00:28

:D Suhodol...точно сказано...+1

Suhodol 08.10.2008 09:54

Цитата:

Сообщение от Владимир
але під ним вже "живуть" кроси: чи на буде наводок? І ще, доступу для огляду запобіжників практично не буде, але з заміною - жодних проблем.

На пассивники легко можешь поймать вью! Как повезет!
А на счет предов, если доступ к предам возможен за 30сек. --- все в порядке!

Директор Луны 08.10.2008 11:23

Позволю себе поправить ГЛАВНОГО - за 45 сек :D
Ну и наглость с моей стороны :)

Suhodol 08.10.2008 14:50

[quote="Директор Луны"]Позволю себе поправить ГЛАВНОГО - за 45 сек :D
Точно! Я ж как всегда живу прошлым годом!
Цитата:

Сообщение от Директор Луны
Ну и наглость с моей стороны

:nasty: :nasty: :nasty:

Володимир 10.10.2008 20:40

ОК. Всім дякую за відповіді. Ось чергове запитання: Чи можна пускати провід в гофрі в середині цієї балки, чи потрібен ще якийсь захист?

http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-192.jpg

Директор Луны 10.10.2008 21:47

Дабы не было вопросов у судей - провод в гофру(змею) и на эти овальные яички тоже гофру или другие методы защиты от острых краёв :) Не забывай про крепление проводки :(
И ещё в чём прикол! Извини за выражение - но не пытайся нае,,,,,,,,ь судью и не жопничай! Проложжи ВЕСЬ провод в защите!!!
А не только кусочек на фото
Кстати в этом году на меня участники обижались правда потом переделывали и ещё и спасибо говорили :)
Смотри - лежит STP!!! ФОРМАЛЬНО - верхний слой это есть металл :( Положил на STP провод без защиты - вот твой и НОЛЬ :( Ну такие у нас судьи принципиальные(благодаря ГЛАВНОМУ :) ) :( А может это я просто злой :(

Володимир 10.10.2008 22:11

Зрозуміло абсолютно все, окрім ще одного - в правилах аяски вказано що кріплення проводки має здійснюватись не більше ніж через 20 см, але не пам"ятаю де зустрічав що потрібно кріпити через кожних 10 см. Так де правда? Дякую за відповідь.

Директор Луны 10.10.2008 22:21

А я разве где-то говорил про 10 см?????? Если и говорил(ну не ГОВОРИЛ :no: ) - то это просто из практики - закрепи чаще - ВОПРОСОВ МЕНЬШЕ :D

Володимир 10.10.2008 22:30

Зрозуміло, тоді дозволю собі задати ще одне питання:хоч розмістити дистрибютор в салоні,біля "ручника", ділянки проводів в гофрі (приблизно 3-4 см) що будуть виходити з ного будуть видимими.Згідно правил - в салоні проводка має бути невидима... Як з цим бути?

Директор Луны 10.10.2008 22:40

Ну это совсем уж интимные вопросы :) Посмотри личку :)

Володимир 11.10.2008 22:51

Сьогодні цілий день провів на колінах :) прокладаючи проводку.
Директор Місяця порадив розміщувати дистр біля акб і від нього тягнути два окремі проводи на підсилювачі. Цеійсно би був мабудь найкращий варіант, але... Всетаки вирішив ставити дистр біля сидіння поряд з підсилювачем на фронт.Вже придумав як це все діло оформити щоб не було видно зайвого.
Роботу розпочав з свердління отвору в прегородці. Для цого використовував фрезу для встановлення парктроніків. Ось так виглядає під капотом
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-205.jpg
А так в салоні машини
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-195.jpg
Провід для сили використовував 4 ГА
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-197.jpg

http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-198.jpg

Акустичні провода для серединок 1,5 мм кв. і для пищів 0,75 мм кв.
На яву не так страшно як на фотці :)
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-199.jpg

Проводку по кузову кріпив ось таким способом
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-200.jpg

http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-201.jpg
При проході через отвори в металі одівав ще одну гофру
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-202.jpg

Сила пішла по лівому борту, кріпив не більше кожних 20 см (все зафоткано з рулеткою)
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-203.jpg

Акстичні - по правому борту(ще до кінця не доложив)
http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../193/i-204.jpg

Ху, на сьогодні замучився, в понділок продовжу.
Зауваження, питання, поради :) ?

vvv 11.10.2008 23:01

2 и 3 фотки с низу, проход через металл без резиновой втулки, будут вопросы.

Jedy 11.10.2008 23:02

Цитата:

Сообщение от Владимир
При проході через отвори в металі одівав ще одну гофру

Не - это не годится. Гофру надо было разрезать и одеть по периметру дырки (на край металла).
Но лучше проход через металл сделать через пластиковый переходник, вот такой белый, как на твоей же фотке.
Я же не заморачивался с проходом через металл, а просто обогнул балку поверху.

Hammer 11.10.2008 23:09

Вторая фотка непонятно о чем. Пятая - в самом деле страшновата.
Восьмая, шоб не было недоразумений, лучче на периметр отэтих овальных дырок надеть кокойто изолятор. Еще бы лучше туда вобще не входить, ну эт мож конструктивно.
9 и 10 лучче в альбом не ставить.

Володимир 11.10.2008 23:22

Про овальні дирки зрозумів - перероблю
Цитата:

Сообщение от Hammer
9 и 10 лучче в альбом не ставить.

Ну це зрозуміло - фотки "робочі" :)

Директор Луны 12.10.2008 11:54

Из рабочих фоток для альбома советую ооооочень внимательно выбирать те на которых уже всё в готовом виде а не в процессе работы со всякими висящими и не защищёнными соплями :) А термичку на гофру ты всё-таки пожалел :( :D

Володимир 12.10.2008 12:15

Цитата:

Сообщение от Директор Луны
А термичку на гофру ты всё-таки пожалел

А вона там і не планувалась. Я коли питав, то мав на увазі розрізану взовж гофру. В мене в такій буде іти міжблок на сабовий підсилювач, от там все затягну в термоусадку.

oleja2115 12.10.2008 19:31

Владимир
Фото 3 и 4 это вход в усилитель?

Володимир 12.10.2008 19:37

Цитата:

Сообщение от oleja2115
Фото 3 и 4 это вход в усилитель?

Ні, це в дистрибютор, в усь таке не лізе :D

oleja2115 12.10.2008 19:52

Если не секрет покажи свой вход в усилитель.

Володимир 12.10.2008 20:18

Цитата:

Сообщение от oleja2115
Если не секрет покажи свой вход в усилитель.

Не покажу, бо фотки нема :) Та що там показувати - там отвір для 8 ГА. Якщо дуже треба то завтра зафоткаю.

oleja2115 12.10.2008 20:32

Просто сам делал переходник для входа получилось очень криво и некрасиво.Делал из прямоугольного куска меди с обжимом для провода.Хочу переделать но незнаю как!

Володимир 12.10.2008 21:10

Я також хотів робити перехідник, але також получалось криво :) тоді ще звернув увагу що в дистрибюторі виходи ткож під 8 ГА-зрозумів що стільки перехідників я не нароблю. Тому буду від дистрибютора до усів вести проводи 8 ГА, тим більше що вони короткі.
А в усь таки можна засунути 4 ГА, але я кщо жили добре скрутити і не пропаювати і не використовувати гільзи, але це не мій метод.
А який в тебе усь і який провід?

Володимир 12.10.2008 21:21

ОФФ.:Ніфіга собі, тільки що звернув що мою тему переглянули більше 11тис. раз :shocked:

oleja2115 12.10.2008 21:26

Monacor а провод ПВЗ-16.Влезьта он влезт но хочится чтоб покрасивей, поправильному :) .

Володимир 12.10.2008 21:37

Цитата:

Сообщение от oleja2115
хочится чтоб покрасивей, поправильному

Я тебе розумію, сам так хочу.Ну я ще не сильний спєц, але тоді я би просто кінець класно залудив припоєм, обпиляв би надфілем до потрібного діаметру, термовсадив гарненько... Або відкусити декілька жил щоб налізла гільза, пропаяти, термовсадити. Може судді підкажуть. Он Олддад не знав як засунути 70 квадратів, але гарантую що він їх впихнув :D , але на цьому форумі про це ні слова :)

lHuNTeRl 12.10.2008 21:42

ПРошу прощения что влажу, межблоки и аккустические провода по правилам тоже долны быть в гофре?? :shocked:

Володимир 12.10.2008 21:52

Цитата:

Сообщение от lHuNTeRl
ПРошу прощения что влажу

Нема за що перепрошувати, ця тема і є для тих хто починає свої кроки в АЗ.
Цитата:

Сообщение от lHuNTeRl
межблоки и аккустические провода по правилам тоже долны быть в гофре??

Обов"язково!!! Ще можна в "змію"-естетично, дорого.Електричні короби.

lHuNTeRl 12.10.2008 21:56

Боюсь, что змея пагубно павлияет на звучание межблока, хотя могу ошибатся, т.к. не сравнивал. У меня длинн межблоков будет сантиметров по 80, это пол беды, в гофру засуну. Но зачем аккустические провода то в гофру? не мало проблемм это доставит при проводке, т.к. гофра не везде пролазит(

Володимир 12.10.2008 22:06

Цитата:

Сообщение от lHuNTeRl
Боюсь, что змея пагубно павлияет на звучание межблока

Помиляєшся, вона не металічна :)
Цитата:

Сообщение от lHuNTeRl
Но зачем аккустические провода то в гофру? не мало проблемм это доставит при проводке, т.к. гофра не везде пролазит(

Розумію, але хочеш грати по правилах, тоді треба. Вихід з ситуації мусить бути. Я всі свої акустичні заштовхав в одну гофру-вже менше "кишок" по салону :)

Olddad 12.10.2008 22:32

Цитата:

Сообщение от Владимир
Он Олддад не знав як засунути 70 квадратів, але гарантую що він їх впихнув :D , але на цьому форумі про це ні слова :)

Все "впихивается" прекрасно, если не заморачиваться всякими "Правилами", а руководствоваться здравым смыслом.
Кстати, ни единого дистрибьютора и другой гадости у меня в системе нет и не будет. :)
Одно омрачает существование - в держателях предов зажимы не компрессионные, к большому сожалению.

Olddad 12.10.2008 22:33

Цитата:

Сообщение от lHuNTeRl
Боюсь, что змея пагубно повлияет на звучание межблока...

Здравые мысли, оказываются, в этой теме тоже проскакивают... :)

Володимир 12.10.2008 22:36

Цитата:

Сообщение от olddad
Кстати, ни единого дистрибьютора и другой гадости у меня в системе нет и не будет.

Поділіться досвідом

SNAKE 12.10.2008 22:42

с таким подходом можно и держатели сделать на заказ, под mini ANL :D

Рост ® 12.10.2008 23:51

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от olddad
Кстати, ни единого дистрибьютора и другой гадости у меня в системе нет и не будет.

Поділіться досвідом

Досвідом чого? Що на кожному зайвому запобіжнику є зайвий спад напруги? Що різні дистрибютори з китайського золота і "інша гидота" не забезпечують хорошого контакту і призвані просто злупити з покупця гроші за "ой, яка красива цяця"? Що намагаючись фанатично і без осмислення виконати вимоги правил змагань, можна забути, для чого це все робиться?
Я от не можу зрозуміти - чи то правила змінились (вроді не сильно), чи то відношення суддів, але якщо років 2-3 назад просто притримуючись законів фізики і здорового глузду можна було отримувати свої бали, то зараз Інстал (саме так, з великої букви) чомусь подається як частина підготовки автомобіля, важливіша за отримання хорошого звуку. Таке якесь у мене враження складається.

DeLuxe 13.10.2008 00:01

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от olddad

Поділіться досвідом

Досвідом чого? Що на кожному зайвому запобіжнику є зайвий спад напруги? Що різні дистрибютори з китайського золота і "інша гидота" не забезпечують хорошого контакту і призвані просто злупити з покупця гроші за "ой, яка красива цяця"? Що намагаючись фанатично і без осмислення виконати вимоги правил змагань, можна забути, для чого це все робиться?

Вот именно по этому я изначально и хотел оставить только 1 пред. под капотом... а остальное всё чтоб без потерь шло, по 0Га

Suhodol 13.10.2008 14:03

Цитата:

Сообщение от SNAKE
с таким подходом можно и держатели сделать на заказ, под mini ANL :D

А на фига делать вручную? :noidea: Есть держатели под мини-АНЛ и герметичные и обычные!

Suhodol 13.10.2008 14:12

Цитата:

Сообщение от Рост ®
то зараз Інстал (саме так, з великої букви) чомусь подається як частина підготовки автомобіля, важливіша за отримання хорошого звуку. Таке якесь у мене враження складається.

В первую очередь правила по инсталу написаны для безопастности! Многие видели, как горят музикальные машины! И я сам на собственной шкуре убедился, что если бы я не закрепил сабвуферную конструкцию(вес примерно 25 кг) на 8 болтов М6, то возможно, после лобового, с вами бы сейчас не разговаривал! Четыре болта срезало, а три погнуло, но удержались! Хотя для надежного крепления(по букве правил: НЕ Шевелится) достаточно и трех-четерех точек крепления! Вот и думайте!

Володимир 13.10.2008 21:20

Цитата:

Сообщение от Рост ®
Досвідом чого? Що на кожному зайвому запобіжнику є зайвий спад напруги?

Ні! Поділіться досвідом як розвести силову проводку на два, три, вісім та неважливо скільки споживачів, не використовуючи при цьому різних "гидот" в вигляді запобіжників і дистрибюторів, в рамках правил звичайно? Чи ви думаєта що я кайф ловлю від пошуку необхідних запобіжників, дистрибюторів, гільз для закінчення проводів. способів встановлення того "добра" і т д. Просто мета моя полягає в тому щоб розвести "правильно" проводку.

DeLuxe 13.10.2008 22:02

Вот и я начал проводку переделывать!
Заводка силы в салон!
http://data5.gallery.ru/albums/galle...424174-400.jpghttp://data5.gallery.ru/albums/galle...424175-400.jpghttp://data5.gallery.ru/albums/galle...424177-400.jpg
http://data5.gallery.ru/albums/galle...424181-400.jpghttp://data5.gallery.ru/albums/galle...424182-400.jpghttp://data5.gallery.ru/albums/galle...424183-400.jpg
http://data5.gallery.ru/albums/galle...424184-400.jpg
http://data5.gallery.ru/albums/galle...424185-400.jpghttp://data5.gallery.ru/albums/galle...424189-400.jpghttp://data5.gallery.ru/albums/galle...424191-400.jpg

Какие возникают вопросы?

Володимир 13.10.2008 22:13

Остання фотка для мене незрозуміла :noidea: То вже вихід в салон?А куди гофра поділась? :)

DeLuxe 13.10.2008 22:16

Цитата:

Сообщение от Владимир
Остання фотка для мене незрозуміла :noidea: То вже вихід в салон?А куди гофра поділась? :)

гофра естесно будит!
это уже показано, что провод зашол в салон!
а дальше всё будит делаться... нездаю куда 1е 20 см крепить провод...

Володимир 13.10.2008 22:26

Цитата:

Сообщение от DeLuxe
гофра естесно будит!

это уже показано, что провод зашол в салон!

На мою думку гофра би мала бути суцільною :/ Ну незнаю...
Я би під крилом придумав ще додатковий захист в вигляді якогось кожухя. ІМНО.

Текущее время: 07:25. Часовой пояс GMT +2.

Перевод: zCarot
autozvuk.org ©