Всё об автозвуке

Всё об автозвуке (http://autozvuk.org/forum2/index.php)
-   Бюджетный автозвук и песочница. (http://autozvuk.org/forum2/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Озвучення... крок за кроком (http://autozvuk.org/forum2/showthread.php?t=308)

SNAKE 12.09.2008 22:49

у меня без подрезки мидов сверху поженить 6020 с шморелями никак не получилось. Голова порезать на нужной частоте не позволила, порезал усилителем.

Володимир 12.09.2008 22:51

Цитата:

Сообщение от olddad
1. Никак не пойму, какой сигнал приходит на моновуфер. Моно? Как именно организовано?

З фронтального ваходу ГУ сигнал іде на усь, а з нього два канали задіяні на ВЧ і СЧ ( вч - через кондер, сч - в повну полосу). З тилового виходу ГУ задіяні інші два канали уся і мостом іде на моновуфер. Саб буде окремо від моновихода для саба з ГУ на окремий усь.
Цитата:

Сообщение от olddad
А почему не попробовать его в полную полосу?

Ну то вже занадто- він відіграє до 4 кГц (так написано в характеристиці) і тоді сильно локалізується.

lHuNTeRl 12.09.2008 23:31

Когда столкнулся с порезкой мид/СЧ пришлось делать катушку индуктивности.... Есть расчёты... МОжешь попробовать поставить готовую, например от С90... На радиорынках встречаются.. Я не помню какой там номинал, но возможно поможет

boris717 13.09.2008 08:43

Цитата:

Є задумка оформити багажник славути так, щоб при відкриванні справляло враження. Потрібно оформити саб в ЗЯ 16 л, розмістити усь.
А вариант оформления багажника Омеляна Вам не понравился? Только саб не наполку, а на дно багажника или спинку и усилок на боковую стенку, как у Джеди, помоему.

Володимир 13.09.2008 22:20

Цитата:

Сообщение от boris kucherenko
А вариант оформления багажника Омеляна Вам не понравился?

Дуже сподобався такий варіант, і янавіть піднімав питання на форумі що до виготовлення ящика-полки,але це дуже складно зробити в славуті.

Володимир 13.09.2008 22:43

є ідея зробити ящик за спинкою сидіння. В ширину 72 см, на висоту 39 см. Днамік розмістити наприклад в ліві частині передньої стніки, а усь справа.Але хочется щоб та частина передньоі стінки на якій буде усь (приблизно 42 см)була втоплена на сантиметрів 5, щоб втопити усь, тобто кришка уся була врівень з передньою стінкою де буде динамік(вивернутий магнітом назовні).От за рахунок того що дін потребує малого об"єму ящик получається малої глибина. Тепер попробую описати доступно: в мене получається якби 2 об"єми і умовний перехід з одного об"єму в інший рівно в 2 рази менший площі дифузора?Цікаво чи це важливо чи ні?

boris717 13.09.2008 23:27

Цитата:

є ідея зробити ящик за спинкою сидіння. В ширину 72 см, на висоту 39 см. Днамік розмістити наприклад в ліві частині передньої стніки, а усь справа.Але хочется щоб та частина передньоі стінки на якій буде усь (приблизно 42 см)була втоплена на сантиметрів 5, щоб втопити усь, тобто кришка уся була врівень з передньою стінкою де буде динамік(вивернутий магнітом назовні).От за рахунок того що дін потребує малого об"єму ящик получається малої глибина. Тепер попробую описати доступно: в мене получається якби 2 об"єми і умовний перехід з одного об"єму в інший рівно в 2 рази менший площі дифузора?Цікаво чи це важливо чи ні?
Нет, Вы не поняли. Я имел ввиду вот так:
http://tavria.org.ua/forum/viewtopic.php?t=42432

softm 14.09.2008 10:49

Цитата:

Сообщение от Владимир
Цитата:

Сообщение от olddad
Действительно. Что это за усилитель, в котором они ваще есть...

А Ви би що на мому місці зробили? Окрім заміни підсилювача - мені подпбається його звучання :yes:

"Звучить не підсилювач ..." (с)
його інколи, якщо дуже повезе, взагалі не чути :)

Володимир 14.09.2008 13:09

Цитата:

Сообщение от boris kucherenko
Я имел ввиду вот так:

http://tavria.org.ua/forum/viewtopic.php?t=42432

Це зовсім не те - по довжині багажник треба зберегти, тому ніші потрібно залишити вільними.
Цитата:

Сообщение от softm
"Звучить не підсилювач ..." (с)

Я з вами згідний , але всі зрозуміли що я мав на увазі.

Jedy 14.09.2008 15:43

Цитата:

Сообщение от Владимир
Це зовсім не те - по довжині багажник треба зберегти, тому ніші потрібно залишити вільними.

А по длинне там багажник остался точно таким же. Просто раньше там была штатная обивка, а теперь там верхняя поверхность уся, даже два. Я углубил усилители еще глубже в крыло (уже не так как на фотках).
Усилители фактически находятся внутри крыла. Там где раньше было пустое неиспользуемое место. Сними обшивку багажника увидишь это пустое место.
Да и вместительность багажника по ширине ограничивается не столько глубиной ниш, сколько шириной проема для погрузки.

Володимир 14.09.2008 16:03

От знайшов щось подібне - АЗ #10/2006 • СИСТЕМЫ • RENAULT MEGANE II

Володимир 26.09.2008 21:46

Черговий раз звертаюсь по допомогу в розрахунку і прокладанні сили(не думав що так складно). Отже є один усь з номінальною потужністю 75х4 Вт при 4 Ом, в мості 1х240 Вт при 4 Ом, КПД 50% (запобіжники на підсилювачі 2х40). При розрахунку запобіжника виходить (75х4х2)/12=50А, але в мене буде два канали мостом, а два наормально, тоді виходить ((75х2)+240)х2/12=65А. Другий підсилювач 95х2 Вт, в мості 325 Вт (запобіжники на підсилювачі 2х40). Він буде під"єднаний в мості тому рахую 325х2 (КПД 50%)/12=54,17А
Отже, чи правильно я рахую, і які потрібно номінали запобіжників: основного біля акума, і в дистрибюторі для двох усів. Ну і ще би якось магнітолу підключити розумно. Чи варто прокладати на магнітолу окремий провід від акума, чи тягнути від дистибютора (в магнітолі підсилювачі випаяні). Ламаю голову як раціонально прокласти проводку і які використати січення силового проводу(по мінімуму). Сподіваюсь на допомогу ДОСВІДЧЕНИХ форумчан :god: .

softm 26.09.2008 22:07

Цитата:

Сообщение от Владимир
Чи варто прокладати на магнітолу окремий провід від акума, чи тягнути від дистибютора (в магнітолі підсилювачі випаяні)..

Верно тянуть силу из АКБ.

Володимир 26.09.2008 22:19

Цитата:

Сообщение от softm
Верно тянуть силу из АКБ.

Також схиляюсь до такого варіанту, а з усями як?

Володимир 29.09.2008 21:49

Ось намалював, чи будуть до схеми пртензії у суддів?

http://content.foto.mail.ru/inbox/vo.../118/i-191.jpg

sanjk 29.09.2008 22:32

А на сабовий підсилювач запобіжника в дистриб`юторі немає ?
Як на мою імху там де 4 Га треба 2, і там де 8 Га - 4 (крім живлення ГУ). І всі масси б на одній точці звів.
В мене сабовий і фронтальний підсилювачі під сидіннями, довжина проводу живлення 2м, тягну 2 Га, потім мабуть ще один протягну впаралель :D

Jedy 30.09.2008 08:42

Цитата:

Сообщение от Владимир
Ось намалював, чи будуть до схеми пртензії у суддів?

Скажу по EMMA и КТШ (за Аляску не знаю). У тебя -10 Баллов :)

1. Основной пред (у тебя он 120) должен быть 100 А или менее. Т.к. защищает провод 4 Ga
2. Пред на фронтальный усь (у тебя 60 А) должон быть 50 А или менее. Т.к. защищает провод 8 Ga

Остальное вроде нормально, но внутренние преды, длинны проводов и расчтные токи я бы со схемы для КТШ и ЕММА убрал - они там не нужны. Только вносят сумбур.
Ну и будь готов предоставить фотки всех соединений всех концов проводов (заделка, крепление, защита) и всех устройств (крепление - блоты\саморезы), отображенных на схеме. Любое соединение или крепление устройства\провода - может оказатся "палевом". Потому лучше сводить все к необходимому минимуму: меньше компанент и соединений - меньше возможности попалится :)

Володимир 30.09.2008 21:06

По правилам ЕММА я взагалі вилітаю за межі по проводці :( Чи це просто вони рекомендують таку проводку.
Ще би хотілось почути думку усуддів аяски стосовно моєї схеми, і чи можу я ставити основний запобіжник на 100 А і а провід на фронтальний усь я заміню на 4ГА, і запобіжник лишаю на 60 А.

Jedy 30.09.2008 21:48

Цитата:

Сообщение от Владимир
По правилам ЕММА я взагалі вилітаю за межі по проводці :(

Чего это вдруг ? В EMMA\КТШ на толщину\длину\амперы\мощность проводки - никаких требований нет. Можешь хоть тонюююсеньким проводом все провести - твое дело. Главное проводка чтобы была безопасной.

Там есть только одно единственное и разумное требование - шобы при КЗ сгорел не провод, а предохранитель.
Все - других правил нет!!!

Так вот при проводе 4 GA и предохранителе 120 А - EMMA считает, что сгорит провод, а предохранитель остантся целым :) Аналогично и 60 А и 8 GA - табличка максимально допустимых ампер в зависимости от толщины провода есть в правилах.

Поэтому тебе достаточно заменить предохранители на 100 А и 50 А соответственно и у тебя схема полностью соответствует правилам КТШ\ЕММА.

Ну или
Цитата:

чи можу я ставити основний запобіжник на 100 А і а провід на фронтальний усь я заміню на 4ГА, і запобіжник лишаю на 60 А.
Так тоже можно - тоже будет соответствовать EMMA\КТШ.

Насчет ИАСКА - не скажу, там все сложнее гораздо, там и длинна и мощность потребителей тоже считаются.

Володимир 30.09.2008 21:55

Цитата:

Сообщение от Jedy
Чего это вдруг ? В EMMA\КТШ на толщину\длину\амперы\мощность проводки - никаких требований нет. Можешь хоть тонюююсеньким проводом все провести - твое дело. Главное проводка чтобы была безопасной.

Там есть только одно единственное и разумное требование - шобы при КЗ сгорел не провод, а предохранитель. Все - других правил нет.

Ага, тепер ясно, ну в принципі і по правилам аяски 100А (головний запобіжник) також буде правильно.

Текущее время: 13:17. Часовой пояс GMT +2.

Перевод: zCarot
autozvuk.org ©